Autodelen

 
Bij vele Zottegemnaren staat de (tweede) wagen het grootste deel van de tijd stil in de garage of op de oprit. Autodelen is een goedkoper en gemakkelijker alternatief; een auto enkel wanneer je die nodig hebt. Daarom startte eind juni stad Zottegem, samen met 14 andere Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten, met autodelen.
 
In Zottegem zijn er twee deelwagens ter beschikking. In het kader van de klimaatambities van de stad werd bovendien bewust gekozen om enkel met elektrische voertuigen te werken. Sinds juni 2020 is de nieuwe Renault Zoë beschikbaar op de kleine parking aan de bibliotheek en de elektrische versie van de Renault Kangoo op de parking Molenstraat aan AC Sanitary. De deelwagens hebben er een gereserveerde parkeerplaats aan een elektrische laadpaal.

Hoe werkt het?

Om gebruik te kunnen maken van de elektrische deelwagens is het nodig om te registeren op de website van Valckenier Share en daarbij een geldig rijbewijs voor te leggen. Er zijn geen instapkosten of abonnementskosten verbonden aan het systeem. Als gebruiker betaal je enkel voor het effectief gebruik van de deelwagens door een uurprijs en een kilometerprijs. Je kan de auto weken vooraf reserveren of op het moment dat je die nodig hebt.
 
Om je snel op weg te helpen, hebben we een handige Snelstartkaart gemaakt die heel eenvoudig in 8 stappen uitlegt hoe je de deelwagens in Zottegem kan gebruiken. Daarnaast kan je onderaan deze pagina ook de infomappen downloaden die heel uitgebreid uitleg geven over elke wagen afzonderlijk. Tot slot vind je op de website van Valckenier ook concrete instructiefilmpjes waar je alles verneemt over de registratie, gebruik van de deelwagens, tips over elektrisch rijden, …

Infosessie

Hoe werkt autodelen nu precies? Is dit een slimme zet voor mijn budget? Hoe kan ik reserveren? Kan ik mijn eigen wagen delen met mijn buren en hoe pak ik dat dan aan? Tijdens een digitale infosessie op 22 september 2020 van SOLVA, Autodelen.net en Valckenier Share kan je al jouw vragen en bedenkingen kwijt. Alle voordelen en aanbieders van autodelen komen aan bod en je komt te weten hoe je een deelwagen reserveert of hoe je je eigen wagen kan delen met je buren. Bovendien kan je jouw vragen live stellen via de chatfunctie en krijg je meteen een helder antwoord op jouw persoonlijke vraag.
 
De digitale infosessie vindt plaats op dinsdagavond 22 september, van 20 uur tot 20.45 uur. Deze is voor iedereen gratis toegankelijk mits inschrijving via deze link. Na inschrijving ontvang je een link om de infosessie digitaal mee te volgen.

Gezocht: Autodelen deelambassadeurs

We zoeken drie gemotiveerde inwoners die het aandurven om hun (tweede) wagen een maand aan de kant te laten staan en te kiezen voor een combinatie van wandelen, fietsen en de nieuwe elektrische deelwagens. Jij deelt jouw ervaringen met ons als ambassadeur van gedeeld autorijden en wij zetten jou op weg met een financieel duwtje in de rug. 

Wat vragen we van de ambassadeurs? 
  • 1 maand (zoveel mogelijk) de eigen wagen aan de kant laten staan en met de deelwagen rijden
  • Gedurende deze periode minstens drie keer een getuigenis/foto/video delen via sociale media
  • Na deze maand een getuigenis schrijven over jouw ervaringen hiermee
  • Bereid zijn om één keer te komen spreken op een infosessie in de eigen gemeente
  • Toestemming geven dat SOLVA en de stad het gedeelde materiaal gebruiken voor verdere communicatie
Enige voorwaarden om Autodelen ambassadeur te worden zijn dat je in Zottegem woont, over een geldig rijbewijs B beschikt en dat je handig ben met sociale media.
 
Ga jij de uitdaging aan? Laat ons dan voor 30 september weten waarom jij onze ambassadeur wil worden of neem contact op voor meer informatie via mobiliteit@zottegem.be.
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory