Autodelen

 
Bij vele Zottegemnaren staat de (tweede) wagen het grootste deel van de tijd stil in de garage of op de oprit. Autodelen is een goedkoper en gemakkelijker alternatief; een auto enkel wanneer je die nodig hebt. Daarom startte eind juni stad Zottegem, samen met 14 andere Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten, met autodelen.
 
In Zottegem zijn er twee deelwagens ter beschikking. In het kader van de klimaatambities van de stad werd bovendien bewust gekozen om enkel met elektrische voertuigen te werken. Sinds juni 2020 is de nieuwe Renault Zoë beschikbaar op de kleine parking aan de bibliotheek en de elektrische versie van de Renault Kangoo op de parking Molenstraat aan AC Sanitary. De deelwagens hebben er een gereserveerde parkeerplaats aan een elektrische laadpaal.

Hoe werkt het?

Om gebruik te kunnen maken van de elektrische deelwagens is het nodig om te registeren op de website van Valckenier Share en daarbij een geldig rijbewijs voor te leggen. Er zijn geen instapkosten of abonnementskosten verbonden aan het systeem. Als gebruiker betaal je enkel voor het effectief gebruik van de deelwagens door een uurprijs en een kilometerprijs. Je kan de auto weken vooraf reserveren of op het moment dat je die nodig hebt.
 
Om je snel op weg te helpen, hebben we een handige Snelstartkaart gemaakt die heel eenvoudig in 8 stappen uitlegt hoe je de deelwagens in Zottegem kan gebruiken. Daarnaast kan je onderaan deze pagina ook de infomappen downloaden die heel uitgebreid uitleg geven over elke wagen afzonderlijk. Tot slot vind je op de website van Valckenier ook concrete instructiefilmpjes waar je alles verneemt over de registratie, gebruik van de deelwagens, tips over elektrisch rijden, ...
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory