Autodelen

 
Bij vele Zottegemnaren staat de (tweede) wagen het grootste deel van de tijd stil in de garage of op de oprit. Autodelen is een goedkoper en gemakkelijker alternatief; een auto enkel wanneer je die nodig hebt. Daarom startte Stad Zottegem in 2020, samen met 14 andere Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten, met autodelen.
 
In Zottegem staan er twee deelwagens voor je klaar. In het kader van onze klimaatambities koos Stad Zottegem bewust gekozen voor elektrische wagens: de Renault Zoë is beschikbaar op de kleine parking aan de bibliotheek en de elektrische versie van de Renault Kangoo staat op de parking Molenstraat aan AC Sanitary. De deelwagens hebben er een gereserveerde parkeerplaats aan een elektrische laadpaal.

Hoe werkt het?

Om gebruik te kunnen maken van de elektrische deelwagens is het nodig om te registeren op de website van Valckenier Share en daarbij een geldig rijbewijs voor te leggen. Er zijn geen instapkosten of abonnementskosten verbonden aan het systeem. Als gebruiker betaal je enkel voor het effectief gebruik van de deelwagens door een uurprijs en een kilometerprijs. Je kan de auto weken vooraf reserveren of op het moment dat je die nodig hebt.
 
Om je snel op weg te helpen, hebben we een handige Snelstartkaart gemaakt die heel eenvoudig in 8 stappen uitlegt hoe je de deelwagens in Zottegem kan gebruiken. Daarnaast kan je onderaan deze pagina ook de infomappen downloaden die heel uitgebreid uitleg geven over elke wagen afzonderlijk. Tot slot vind je op de website van Valckenier ook concrete instructiefilmpjes waar je alles verneemt over de registratie, gebruik van de deelwagens, tips over elektrisch rijden, ...

Meer weten? 

Wie beter om meer over autodelen te vertellen dan een enthousiast gebruiker? We spraken met Zottegemnaar Katrien Eloot, die Autodelen Ambassadeur is, en stelden haar enkele vragen waar ze met plezier op antwoordde. Zo hoor je het ook eens van een ander: 'Met een deelauto heb je wel de lusten maar niet de zorgen. Zelfs voor mensen uit de deelgemeentes kan een deelauto in het centrum van Zottegem interessant zijn. Ik kan het zeker aanbevelen: alleen maar voordelen, voor het klimaat, voor je eigen gemak én voor je portemonnee!'. Klik hier om het volledige interview met Katrien na te lezen.  
 
Voor meer info over autodelen, kan je ook een kijkje nemen op: 
 
 
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory