Duurzame mobiliteit

Het stimuleren van deelmobiliteit en nieuwe vormen van duurzame mobiliteit zijn niet alleen een belangrijke schakel om mobiliteitsproblemen aan te pakken, ze dragen bij tot een betere leefomgeving en zorgen voor minder vervuiling wat belangrijk is voor het klimaat.
 
Met duurzame mobiliteit bedoelen we een toekomstbestendige manier van vervoer, waarbij onze verplaatsingen geen invloed hebben op het milieu en steeds minder CO2-uitstoot veroorzaken. Verplaatsingen zijn een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven, en uiteraard niet te vermijden. Veel van deze verplaatsingen hebben de nodige CO2-uitstoot tot gevolg. Door de verbranding van fossiele brandstoffen en de productie van voertuigen, maar ook door randzaken rondom vervoer zoals het vervaardigen van wegen en het onderhoud hiervan. Mobiele duurzaamheid kan op veel verschillende manieren bereikt worden. Denk maar aan deze voorbeelden: elektrisch rijden, carpoolen, deelauto's,...
 
Meer weten over duurzame mobiliteit?

Autodelen

Autodelen is een goedkoop en makkelijk alternatief voor een (tweede) eigen wagen. Ook in Zottegem kan je gebruik maken van deelauto's!

Interview autodelen ambassadeur

Zottegemnaar Katrien Eloot is een enthousiaste deelauto gebruiker. Ze deelt haar ervaring, zo hoor je het ook eens van een ander!

Deelfietsen

Deelfietsen zijn een snel, flexibel en aangenaam alternatief voor de wagen, en ook in Zottegem vind je acht deelfietsen aan het station.

Laadpalen elektrische wagens

Ook in Zottegem kan je je elektrische wagen opladen. Hier vind je een handig overzicht van alle publieke laadpalen en hoe dat werkt.

 


Mobiliteit en verkeer

Administratief Centrum Sanitary
Gustaaf Schockaertstraat 7, 9620 Zottegem
09 364 64 94
mobiliteit@zottegem.be

Maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur.Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory