Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Zottegem krijgt binnenkort langverwacht skatepark

28 jun 2024

Zottegem krijgt binnenkort langverwacht skatepark


Sportsite Bevegemse Vijvers

Het moment waar skaters reikhalzend naar hebben uitgekeken, komt dichterbij met de aankondiging van een eigen betonnen skatepark. De sportsite Bevegemse Vijvers zal tegen begin augustus het nieuwe skatepark huisvesten.

Zottegemse skaters kunnen beginnen aftellen naar een goed uitgerust skatepark. Met een uitgebreide reeks obstakels zoals een small quarter, big quarter, pool coping, kicker, downrail, bank to rail, bank to ledge, hubba, ledge, flatbar, manual pad en coping ledge, belooft dit skatepark de ontmoetingsplaats bij uitstek te worden voor skaters van alle niveaus.

Het project wordt uitgevoerd door nv Public Construct uit Ardooie en betekent eindelijk een vaste locatie voor skaters in Zottegem. De ideale ligging bij de Sportsite Bevegemse Vijvers biedt niet alleen voldoende ruimte om skills te showen, maar ook een omgeving met weinig buren en voldoende sociale controle, wat de veiligheid en het skateplezier ten goede komt.

Als het weer mee zit, hopen we dat het skatepark tegen begin augustus klaar is. Zo wordt het zonder twijfel een zomer vol skateboardplezier op een gloednieuw terrein. Ook de UiTPAS denkt aan de skaters, want aan de jeugd/sportbalie van de Bevegemse Vijvers kunnen skaters hun gespaarde punten omwisselen voor een skatetool, griptape, griptapecleaner, wax, bearing en/of vijsjes. Voldoende reparatiemateriaal dus om zorgeloos te skaten.