Nieuws

Gemeenteraad 26 oktober, 19.30 uur : live stream

gisteren, 26 oktober 2020 om 13:14

De Gemeenteraad van maandag 26 oktober om 19.30 uur wordt digitaal gehouden, gezien de huidige coronasituatie en het stijgend aantal besmettingen. Iedereen die dat wenst kan de zitting live volgen via de live stream op Zottegem.be/YouTube. Je hebt hiervoor enkel een internet verbinding nodig, er dient geen speciale software geïnstalleerd te worden. Wie mobiel kijkt, kan ook volgen via de YouTube app.

Mondmasker tijdelijk verplicht bij bezoek openbare begraafplaatsen

1 uur geleden

Afgelopen week heeft de gouverneur van Oost-Vlaanderen beslist om in Oost-Vlaanderen rond de periode van Allerheiligen een mondmasker te verplichten op alle openbare begraafplaatsen, en op de parkings ervan. De mondmaskerplicht geldt dus ook voor alle begraafplaatsen in Zottegem, vanaf vandaag 26 oktober tot en met zondag 8 november. Graag herinneren we inwoners in deze Allerheiligen periode aan deze tijdelijke mondmaskerplicht.

Nieuw project van De Katrol: KOOS

23 uur geleden

KOOS (Katrol Ondersteuning Ouders School) is een empowerend project op school waarbij kwetsbare gezinnen ondersteund worden in het begrijpen en verhogen van de betrokkenheid van de onderwijscultuur. Georganiseerd vanuit een samenwerkingsverband tussen de school en De Katrol, is KOOS een uniek project in de regio, en mooie wisselwerking tussen de zorgcoördinatoren van de verschillende basisscholen en de mensen van De Katrol.

Dag van de Jeugdbeweging

23 uur geleden

Vrijdag 23 oktober was het naar jaarlijkse gewoonte de nationale Dag van de Jeugdbeweging. Een feestdag waarop leden en leiding van alle jeugdbewegingen in uniform naar school of het werk gaan. Ook in Zottegem zetten we deze dag traditioneel onze lokale jeugdbewegingen graag in de kijker, hetzij dan op een iets andere manier dit jaar. 

WZC Egmont: corona update en aangepaste bezoekregeling

5 dagen geleden, 22 oktober 2020 om 21:30

Gezien de alarmerende stijging van de coronacijfers neemt WZC Egmont de nodige veiligheidsvoorzorgen en gaat vanaf vrijdag 23 oktober een aangepaste bezoekregeling in waarbij bewoners 1 vaste bezoeker per week mogen ontvangen en dit dagelijks van 10 tot 18 uur. Bezoekers dienen zich op voorhand te melden en strikt de veiligheidsregels te volgen.

CC Zoetegem: Laat je niet los!

1 week geleden, 20 oktober 2020 om 23:28

De coronacrisis plaatst de maatschappij voor bijzondere uitdagingen. Als cultuurcentrum volgt CC Zoetegem het veiligheidsprotocol voor de professionele cultuur- en kunstensector en het is moeilijk om vooruit te kijken. En toch! In deze moeilijke tijden is sociaal contact meer dan ooit broodnodig. Ruimte voor mooie momenten en fijne belevingen. Met afstand. Apart maar toch samen. Daarom lanceert CC Zoetegem een nieuwe campagne met de duidelijke boodschap: Cultuur laat je niet los!

Bekendmaking vaststelling grafisch plan tot opheffing rooilijn

1 uur geleden

De gemeenteraad heeft in zitting van 21 september 2020 het ontwerp van grafisch plan tot opheffing van de rooilijn van een deel van de Slachthuisstraat definitief vastgesteld. De opheffing kadert binnen het in onbruik en gebrek aan nut van deze weg zodoende hij geen feitelijke functie meer heeft als gemeenteweg.

Nieuwe kinderopvangplaatsen in de Trapstraat 43

2 weken geleden, 14 oktober 2020 om 16:35

Waar ooit de dienst stedenbouw van stad Zottegem gevestigd was, kruipen binnenkort vrolijke baby’s en peuters rond. Dat is het plan van het stadsbestuur, dat met de nodige aanpassingswerken twee vliegen in één klap wil slaan: de gebouwen langs de Trapstraat 43 krijgen eindelijk de renovatie die ze verdienen, en er wordt ingespeeld op de stijgende vraag naar extra kinderopvang in onze Egmontstad.

Hartverwarmende spreuken voor meer veerkracht

2 weken geleden, 14 oktober 2020 om 16:29

Begin oktober was het de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid met als thema 'Samen Veerkrachtig', een verwijzing naar het belang van een helpende hand en een bemoedigend schouderklopje. Alle diensten van het domein Welzijn zetten hun schouders onder het initiatief ‘Spreuken in het Straatbeeld’ , bundelden hun inspiratie en gingen aan de slag met leuke, grappige en hartverwarmende spreuken op ramen en deuren.

Ronde Van Vlaanderen 2020

3 weken geleden, 10 oktober 2020 om 12:30

Op 18 oktober 2020 gaat de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen en mannen elite door. Ook Zottegem ligt andermaal op het parcours van Vlaanderens Mooiste. Organisator Flanders Classic doet een oproep om de wedstrijd dit jaar niet langs het parcours te volgen. Stad Zottegem geeft gevolg aan de oproep van Flanders Classic en na advies van de Veiligheidscel werd beslist dat er een veiligheidszone type 1 wordt ingericht waar publiek niet wordt toegelaten. 

 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory