Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Senioren aan het sporten!

24 mrt 2023

Senioren aan het sporten!


Vanaf 6 april verzamelen alle senioren aan de Bevegemse Vijvers voor het wekelijkse seniorenfietsen op donderdag. Samen ontdekken ze zeven maanden lang de Vlaamse Ardennen.

Samen met WTC De Hert ontdekken senioren vanaf 6 april de Vlaamse Ardennen per fiets. In samenwerking met de stad verkent een groep van maximaal 50 senioren de mooiste uithoekjes van de streek. De fietstochten worden tot eind oktober elke week georganiseerd. De ritten starten elke donderdag om 13.30 uur stipt aan de Bevegemse Vijvers. Senioren die graag meefietsen, registreren zich vlak voor de start aan de kassa van het zwembad.

“Elk jaar begin april sta ik te popelen om de fietsende senioren met de gele hesjes te begroeten aan de Bevegemse Vijvers”, vertelt Guido De Staercke, al negen jaar de initiatiefnemer van het seniorenfietsen. “Bewegen is voor onze groep heel belangrijk, maar men kan er niet omheen dat de middenstop en de après-vélo op het terras van de Bevegemse Vijvers evenveel wordt gesmaakt. Bovendien verloopt alles heel veilig: WTC De Hert Zottegem stippelt onze ritten uit en coördineert de begeleiding.”

Het seniorenfietsen is een prachtig initiatief dat we vanuit de sportdienst graag ondersteunen. We stimuleren onze Zottegemse senioren graag om fit te blijven. Ik kan zulke initiatieven alleen maar aanmoedigen, want is er iets leukers dan samen actief bezig zijn in de natuur en achteraf welverdiend wat stoom afblazen? Ik lanceer dus een warme oproep aan alle geïnteresseerden met kriebels in de benen om zich vanaf 6 april aan te sluiten bij onze fietsende senioren.