Premie herbruikbare luier

5 okt 2021

Steeds meer en meer jonge Zottegemse gezinnen schakelen over naar herbruikbare luiers. De moderne wasbare luiers zijn heel gebruiksvriendelijk geworden en zelfs goedkoper dan wegwerpluiers. Bovendien kunnen inwoners bij Stad Zottegem een premie aanvragen voor het gebruik van herbruikbare luiers.
 
De laatste jaren neemt het gebruik van wasbare luiers duidelijk toe. Sinds de omschakeling naar gewogen diftar voor afvalophaling begin dit jaar is het aantal aanvragen  voor een premie zelfs verdubbeld.

De herbruikbare luiers van vandaag lijken in niets meer op de katoenen doeken met veiligheidsspelden uit grootmoeders tijd. De nieuwste types zijn voorgevormde, dikwijls kleurige luiers met een optimaal draagcomfort en gebruiksgemak. Ze zijn beter voor de huid van de kindjes, en helpen om kinderen sneller zindelijk te maken omdat ze aanvoelen dat de luier nat is. Bovendien zijn herbruikbare luiers een pak goedkoper – je kan 500 tot 800 euro per jaar besparen, en ze zijn veel beter voor het milieu. Wist je dat een baby voor meer dan 1 ton afval aan wegwerpluiers zorgt? Vanzelfsprekend dus dat we het gebruik van herbruikbare luiers willen stimuleren, en toejuichen dat het gebruik ervan meer en meer ingeburgerd raakt. 
 
Stad Zottegem reikt deze premie al sinds 2010 uit en was toen één van de eerste steden die deze premie voor herbruikbare luiers gaf. De premie bedraagt 50% van de factuurprijs met een maximum van 125 euro en kan heel eenvoudig aangevraagd worden door een email te sturen naar milieu@zottegem.be.
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory