Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Openspelendag voor tweede keer op festivalweide

4 apr 2023

Openspelendag voor tweede keer op festivalweide


Jaarlijkse buitenpretpark op zondag 16 april

Ook dit jaar genieten meer dan duizend kinderen en jongeren van een geweldige openspelendag. De festivalweide van de Bevegemse Vijvers wordt op zondag 16 april omgetoverd tot het grootste pop-up pretpark uit de streek. Alle info via zottegem.be/openspelendag.

We kijken uit naar een namiddag vol plezier en adrenaline. Jong en iets ouder ontdekken de verschillende attracties op het programma. De topattractie wordt ongetwijfeld de bumpercars, waar kinderen tegen elkaar aanbotsen in rijdende ballen. Ook adrenalinezoekers komen zeker aan hun trekken met attracties als de deathride, Bungee Ejection van 21 meter, een palmboomklimmuur van 7 meter, spidertoren, glijbaan, doolhof, kinderquads, touwenpiste .

Editie vol nieuwigheden

Naast enkele geweldige nieuwe attracties zorgen we dit jaar ook voor een picknickzone. “Bezoekers zitten er gezellig met hun kinderen naast het peuterdorp. Het dorp spreekt tot de verbeelding van de allerkleinsten met een draaimolen, glijbaan, springkasteel en eendjes vissen! Wie graag wil picknicken neemt zelf een dekentje mee, zo geniet je van je eigen drankje of snack in de picknickzone. Nog nieuw is de verdwaalpaal aan het peuterdorp. Is jouw kind verloren gelopen? Kom dan naar de verdwaalpaal, dan helpen onze medewerkers jou meteen”, zegt schepen De Roover.

Daarnaast staat de Openspelendag ook gelijk aan het lanceermoment van de UiTPAS Vlaamse Ardennen. Voor de allereerste keer kunnen Zottegemnaren hun spaar- en voordeelkaart voor vrijetijdsactiviteiten aankopen. Daarmee sparen ze punten bij vrijetijdsactivtiteiten in het hele land, die ze omruilen voor leuke voordelen. Zoek dus zeker de UiTPAS-stand en ga met een geweldig aandenken naar huis.

Om 17.30 uur wordt de namiddag afgesloten door DJ Raf Violi met zijn spetterende discoshow. De attracties sluiten daarom ook 17.30 uur, zodat iedereen mee geniet van de fantastische show.

Duurzaam evenement

Ook dit jaar gaat de stad maximaal voor een duurzaam evenement. “Alle vrijwilligers drinken uit een herbruikbare drinkfles, die ze bijvullen en meenemen aan hun attractie. Daarnaast worden verschillende afvaleilanden voor gescheiden afvalinzameling voorzien. Alle kinderen kunnen de hele namiddag gratis water drinken aan de waterbar van Farys. Breng dus zeker een herbruikbare drinkfles mee voor jouw kind”, zegt schepen van leefmilieu Leen Goossens.

Praktisch

Wie de wachtrij aan de kassa wil vermijden, koopt vooraf een ticket via webshop.zottegem.be. Ook mogelijk na afspraak op de jeugddienst in de Bevegemse Vijvers.

  Datum: Zondag 16 april 2023
  Waar: Festivalweide Bevegemse Vijvers
  Uur: 13.30 tot 18.00 u.
  Leeftijd kids: 4 tot 15 jaar
  Prijs: 5 euro, inbegrepen: inkom, ijsje en water