Home  /  Mobiliteit en openbare werken  /  Duurzame mobiliteit  /  Deelfietsen

Deelfietsen


Sinds juni 2021 zijn er in Zottegem acht deelfietsen beschikbaar aan de nieuwe Blue-bikelocatie aan het station. De deelfietsen zijn een welkome oplossing voor pendelaars die niet langer met de auto tot hun bestemming willen rijden, en na trein of bus nog een aantal kilometers moeten overbruggen. Zij kunnen nu een deel van hun traject per fiets verderzetten. Daarnaast kunnen de deelfietsen ook gebruikt worden door bezoekers en toeristen die de omgeving willen verkennen.

Een snel, flexibel en aangenaam alternatief dus voor de wagen. Meer op de fiets, en vlot op je bestemming geraken zonder altijd de wagen te moeten nemen, dat is een win-win voor jou en voor onze stad.

Hoe werkt het? 

De deelfietsen zijn 24/7 beschikbaar en hebben slimme sloten met ingebouwde kaartlezer waardoor je snel en eenvoudig een fiets kan ontlenen. Door de Blue-bike- of MOBIB-kaart tegen het slot te houden of door de QR-code te scannen in de Blue-bike app, ontgrendel je de fiets en kan je meteen vertrekken. 

Om de deelfietsen te gebruiken moet je lid zijn van Blue-bike, of via een externe partner (zoals de KBC-app) een ticket aankopen. In Zottegem betalen leden, dankzij tussenkomst van Stad Zottegem en de Vlaamse Overheid, slechts 1,15 euro per rit in plaats van het standaardtarief van 3,15 euro voor de eerste 24 uur. Lid worden kost slechts 12 euro per jaar en kan eenvoudig online via www.blue-bike.be. Met een Blue-bike lidmaatschap heb je trouwens niet alleen in Zottegem een fiets ter beschikking, maar kan je op meer dan 70 locaties in heel België een fiets ontlenen.
 
SIB 3-2021_Mobiliteit_Deelfietsen