Wandelen in Zottegem

Wandelen is meer dan ooit een ideale vrijetijdsbesteding, en onze Egmontstad is voor wandelaars een perfecte uitvalsbasis. Zottegem biedt heel wat prachtige wandelroutes in eigen streek. De routes situeren zich in het centrum, doorheen diverse deelgemeenten, en omvatten doorgaans een korte en lange lus. En er is voor elk wat wils: kunstzinnig, bijenvriendelijk, cultureel, kindvriendelijk ,… 

Route You Wandelroutes

Alle uitgestippelde wandelroutes kan je rechtstreeks vinden op Route You, onder de noemer ‘Zottegem, nog niet zo gek’. Daar vind je routes terug in 4 categorieën:
Onderaan deze pagina kan je alle Route You wandelroutes ook downloaden en vooraf printen, of je kan een gedrukte versie gratis ophalen op de Markt bij dienst Toerisme en het Centrum voor Streekgeschiedenis, of in de Bibliotheek (Kasteel Van Egmont). 

Wandelzoektochten

Wie denkt dat wandelen met kinderen saai is? Helemaal niet hoor, zeker niet als je er een beetje spelplezier aan toevoegt. Daarom boksten we drie leuke zoektochten voor kinderen in elkaar. Langs een uitgestippeld parcours kan je in het dorp van Velzeke en in het centrum van Zottegem op zoek gaan naar grote en kleine monumenten en verborgen pareltjes. Wil je ontdekken waar onze fotograaf stopte? Zet dan je beste speurbril op en zoek de foto’s die je onderweg kan vinden. Ideaal om het wandeltochtje met je kroost net dat tikkeltje spannender te maken.
 
De tochten zijn elk ongeveer anderhalve kilometer lang en nemen ongeveer een uurtje in beslag. De twee wandelingen in het dorp van Velzeke kunnen aansluitend of afzonderlijk afgestapt worden. Ook deze routes kan je hier downloaden of gratis ophalen bij Dienst Toerisme, Centrum voor Streekgeschiedenis of de bib. Wil je achteraf graag de oplossing van de fotozoektochten? Stuur een mailtje naar toerisme@zottegem.be en we zenden jou het antwoordformulier door.

Cultuurkaravaanwandeling

De Cultuurkaravaan editie 2020 kon niet doorgaan omwille van welbekende redenen maar vanuit massa’s goesting in cultuur werd een fijn alternatief uitgewerkt: de Cultuurkaravaanwandeling! Een wandeling van 4km doorheen de velden van Sint-Maria-Oudenhove, toegankelijk voor jong en oud, die je ten alle tijden vrij kunt wandelen. En er is meer! Als rode draad doorheen de wandeling is er een fotozoektocht voorzien. Ga op ontdekking en zoek de 20-tal foto’s. Als je met de bijhorende letters twee woorden bij elkaar kunt puzzelen, is er een leuk gadget te winnen. Een tweede extra zijn de QR-pauze-momentjes: achter QR codes die je tijdens je tocht tegenkomt, zitten lokale, culturele acts of doe-opdrachten verscholen!

Alle info lees je op www.zottegem.be/Cultuurkaravaan waar je ook de wandelroute en fotozoektocht kan downloaden voor je op culturele wandeltocht gaat.

 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory