Buitenschoolse opvangHet Zottegems Initiatief Buitenschoolse Opvang (ZIBO) voorziet opvang voor kinderen van 2,5 jaar tot 12 jaar op woensdagnamiddag, schoolvrije dagen en tijdens de schoolvakanties.Tijdens het schooljaar kunnen de jongste kleuters op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ook in de opvang terecht voor het dommelklasje. Zij kunnen daar in een rustige omgeving een middagslaapje doen.
 
Zowel voor de opvang op woensdagnamiddag, schoolvrije dagen en vakanties als voor de opvang in het dommelklasje moeten de kinderen op voorhand ingeschreven zijn. Tijdens de vakanties krijgen kinderen tot en met 6 jaar voorrang in de buitenschoolse opvang.

Wanneer?

ZIBO voorziet opvang op volgende momenten:

Tijdens het schooljaar:
  • Op woensdagnamiddag: vanaf de sluiting van de scholen tot 18.30 uur
  • Op schoolvrije dagen: van 7 tot 18.30 uur
  • Tijdens de schoolvakanties: elke werkdag van 7 tot 18.30 uur

Kostprijs

De ouderbijdrage is gekoppeld aan de verblijfsduur van je kind in ZIBO. Op schoolvrije dagen, vakanties en woensdagnamiddag wordt een vaste prijs gehanteerd per dagdeel (1/3 dag, 1/2 dag of volledige dag). ZIBO bezorgt jaarlijks een fiscaal attest.

Het sociaal tarief (50% van de kostprijs) kan aangevraagd worden via de coördinator van het ZIBO. Indien 2 of meer kinderen van hetzelfde gezin gelijktijdig aanwezig zijn, wordt een korting van 25% toegepast.

De tarieven zijn als volgt:
  • voor 1/3 dag of minder dan 3 uur opvang : 4,00 euro
  • voor een halve dag opvang of tussen 3 en 6 uur opvang : 5,5 euro
  • voor een volle dag opvang of meer dan 6 uur opvang : 13 euro
  • voor het dommelklasje wordt er 3,50 euro aangerekend (inclusief vervoer en vieruurtje)

Inschrijven

Zowel voor vakantieperiodes als woensdagnamiddag en dommelklasje moeten de kinderen op voorhand ingeschreven worden via het reservatieformulier. Dit moet ten laatste 5 werkdagen vooraf ingediend worden bij de ZIBO, zoniet kunnen wij niet garanderen dat er plaats is voor uw kinderen.
 


ZIBO

Kloosterstraat 40, 9620 Zottegem
09 360 24 86
zibo@ocmw.zottegem.be
Facebook
Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory