BE-Alert

BE-Alert. Moderne alarmering van de bevolking bij noodsituaties

Bij noodsituaties is het belangrijk om iedereen snel en doeltreffend te kunnen verwittigen. Daarom investeert het Crisiscentrum al jaren in BE-Alert, een performant alarmeringsplatform via meerdere kanalen.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid u kan verwittigen in geval van een noodsituatie.
Tot nu toe ontving u alle informatie over een noodsituatie via (sociale) media of via de hulpdiensten aanwezig op het terrein. Dankzij BE-Alert kan u rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail, zowel op uw werk- als op uw thuisadres.

De burgemeester, de gouverneur of de minister activeert BE-Alert om een bericht uit te sturen naar iedereen op wie de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren sluiten bij een brand.

We doen hierbij een warme oproep om u in te schrijven. Dat kan via de site www.be-alert.be.
 
Ook offline kan u zich registreren.

De inschrijvingsformulieren liggen ter beschikking aan de verschillende balies van onze Stad zoals de onthaalbalie van het Administratief Centrum,  het Sociaal Huis,  Bibliotheek, dienst Toerisme, Jeugddienst en de Sportdienst.

De ingevulde formulieren dient u enkel terug te bezorgen aan onze diensten zodat deze kunnen worden verwerkt in Be-Alert.
 
Aandachtspunt is wel dat enkel gsm-nummers een sms alarmering kunnen ontvangen.
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory