Renovatie Kasteel van Egmont

 
Het Kasteel van Egmont, thuis van de Zottegemse stadsbibliotheek en plaats waar tal van koppels in het huwelijksbootje stappen, staat aan de vooravond van een grondige renovatie. De laatste grote restauratiewerken aan het Kasteel van Egmont dateren van 1996. Iets meer dan 25 jaar later is het tijd voor een volgende opfrissingsbeurt, en wordt het kasteel hersteld in zijn oude glorie.
 
Het dak en de regenafvoeren krijgen een grondig onderhoud en de natuurstenen gevels worden gerestaureerd. Er worden ook werken uitgevoerd om het onderhoud in de toekomst te vergemakkelijken en het gebouw duurzaam te blijven bewaren. Aan de binnenkant wordt een project op poten gezet om de vroegere grandeur van het kasteel nog meer terug te halen en in de verf te zetten. De werken zullen ongeveer twee jaar in beslag nemen. In die periode verhuist de bibliotheek tijdelijk, en krijgen ook de trouwers een nieuwe stek.

Tijdelijk nieuwe locatie stadsbibliotheek

Het is geen gemakkelijke klus om een geschikt onderkomen te vinden voor meer dan 90.000 boeken, cd’s en dvd’s én natuurlijk mensen. Het gebouw moet immers aan een aantal voorwaarden voldoen, zodat leners zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de verhuis. Er werd een locatie gezocht én gevonden nabij het centrum, die toegankelijk en zichtbaar is en waar voldoende parkeergelegenheid is. De ruimte is ook groot genoeg, niet alleen voor de materialen maar ook om ontmoeting tussen inwoners te kunnen blijven faciliteren en stimuleren.
 
Tijdens de renovatiewerken zal de stadsbibliotheek verhuizen naar het pand op Buke 44 (waar tot enkele maanden geleden de LIDL gehuisvest was). De precieze datum voor de start van de werken wordt nu ingepland samen met de aannemer. Wanneer de bib tijdelijk zal verhuizen is daarvan afhankelijk. In elk geval zal de bibliotheek voor de verhuis noodgedwongen enkele weken sluiten. Het bibliotheekteam streeft ernaar om de overgang zo vlot en vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, zonder al te veel hinder voor leners én met enkele leuke acties.

Nieuwe stek voor trouwers

Tijdens de renovatiewerken zullen de huwelijksplechtigheden tijdelijk verhuizen van de Ridderzaal in het kasteel naar een andere locatie - meer informatie daarover volgt later.
 
Ook een aantal lessen en examens van SAMWD die normaal gezien doorgaan in de Ridderzaal en Boekenzolder krijgen een nieuw onderkomen gezocht. SAMWD communiceert concreet naar de leerlingen welke lessen waar zullen doorgaan.
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory