Stedelijke academies schorsen tijdelijk lessen

29.10.2020

Gezien de huidige coronasituatie werd beslist alle lessen in de stedelijke academies tijdelijk te schorsen. Zowel SABK (Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst) en SAMWD (Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans) leggen voorlopig alle lessen stil, en dat vanaf donderdag 29 oktober tot en met woensdag 11 november.

Ook op het kunstonderwijs in Zottegem heeft de coronacrisis een grote impact. Uitval van personeel omwille van quarantaine regels maakt het moeilijk kwalitatief onderwijs te organiseren, en ook meer en meer leerlingen kunnen niet aanwezig zijn. Daarnaast komen in het deeltijds kunstonderwijs ook heel wat uit verschillende generaties samen. Op dit piekmoment van besmettingen en ziekenhuisopnames moet dit zoveel mogelijk vermeden worden. Daarom hebben werd beslist de herfstvakantie voor het kunstonderwijs vroeger in te zetten en alle lessen in de academies te schorsen.
 
Andy Dhondt, directeur SAMWD Zottegem, zegt: "Door nu maatregelen te nemen, helpen we mee het aantal besmettingen te beperken. De gezondheid van onze leerlingen, leraren, medewerkers en hun omgeving komt nu op de eerste plaats. Als de situatie terug verbetert, kunnen we op een verantwoorde manier de lessen hernemen. Ondertussen werken we aan goede digitale draaiboeken en zorgen we ervoor dat we na de herfstvakantie klaar staan om iedereen zo goed mogelijk te begeleiden. Wij blijven zorgen voor een sterk en kwalitatief muziek-, woord- en dansonderwijs in Zottegem en in ons Filiaal Oosterzele.”

Paul Nys, directeur SABK, sluit zich hierbij aan: "Aansluitend met de verlengde herfstvakantie geeft dit een adempauze van twee volledige weken. Zo dragen we zorg voor de veiligheid van onze cursisten en ons team. We hopen dat deze beslissing bijdraagt tot het onder controle krijgen van de zorgwekkende coronacijfers. Vanaf 12 november gaan we weer aan de slag. Liefst voluit in de academie als de situatie het toelaat, maar zo niet zullen wij alles inzetten om onze studenten via digitale weg te bereiken en te begeleiden.”

We hopen te rekenen op jullie begrip voor deze beslissing en wensen alle studenten vooral een gezonde herfstvakantie toe. 
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory