Rap op Stap Zottegem opent de deuren

Rap Op Stap is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor dat vertrekt vanuit het principe dat iedereen vakantie verdient, ook wie met weinig moet rondkomen of wie met een beperking door het leven gaat. Ook in Zottegem vind je een Rap op Stap-aanbod. Het vernieuwde kantoor werd donderdag 24 september 2020 officieel geopend.

Rap op Stap is een initiatief van Toerisme Vlaanderen en richt zich naar mensen met een beperkt budget. Veel mensen zijn niet aangesloten bij een sociale organisatie en de stap zetten naar zo een organisatie is soms te groot. Verschillende drempels - financiële, psychologisch en praktische – verhinderen om een leuke vrijetijdsbesteding te vinden. Rap op Stap is er voor mensen met een laag inkomen, een kleine uitkering, een verhoogde tegemoetkoming of mensen in schuldbemiddeling. Deze mensen kunnen van een korting genieten om op vakantie of uitstap te gaan.

Er kunnen zowel vakanties en daguitstappen als sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden in een Rap op Stap-kantoor. De medewerkers helpen ook met het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer. Van trein tot verblijf, wij helpen Zottegemnaren met een beperkt budget op weg. In het Zottegems Rap op Stap-kantoor kunnen we daarvoor beroep doen op vrijwilligers en op de medewerkers van het Lokaal Dienstencentrum en Sociaal Huis.

Iedereen verdient vakantie

Iedereen heeft het recht om er even tussen uit te gaan!. Vakantie wordt nog te vaak als een overbodige luxe beschouwd maar niets is minder waar. Vrijetijdsbesteding is een sociaal grondrecht.

De provincie Oost-Vlaanderen heeft een paar jaar geleden beslist om zowel personeel als financiële middelen, jaarlijks 50 000 euro, ter beschikking te stellen voor de uitbouw van een netwerk van Rap op Stap-kantoren in onze provincie. De uitrol van het Rap op Stap verhaal in Oost-Vlaanderen is een groot succes. Op vier jaar tijd is zowel het aantal kantoren als het aantal personen die een leuke uitstap of vakantie hebben gehad, fors toegenomen: van 3 naar 50 kantoren in 30 gemeenten en steden, en van 800 personen die een uitstap boekten naar meer dan 14.000. Dit succes is er mede dankzij de vruchtbare samenwerking met ‘Iedereen verdient vakantie’, een steunpunt van Toerisme Vlaanderen.

Waar kan je terecht?

Ben je woonachtig in Zottegem, dan kan je elke dinsdagvoormiddag van 9 tot 12 uur terecht in het Rap op Stap-kantoor Zottegem, dat zich bevindt in het Lokaal Dienstencentrum Egmont, Deinsbekestraat 23 (ingang via Arthur Gevaertlaan). Voorlopig werken we enkel op afspraak. Een afspraak maken kan telefonisch op het nummer 09 364 56 95 of via e-mail rapopstap@ocmw.zottegem.be.

Meer informatie en een digitale rondleiding in het Rap op Stap-kantoor in Zottegem kan je vinden op www.zottegem.be/Rap-op-Stap.
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory