FAVV inspectie weerlegt klacht Woonzorgcentrum Egmont

Het stadsbestuur van Zottegem laat weten dat er vandaag een inspectiebezoek van het Federaal Agentschap Voedselveiligheid (FAVV) plaatsvond in het Woonzorgcentrum Egmont. Na grondige inspectie heeft het FAVV een gunstige beoordeling afgeleverd, en meldt het rapport dat er een heel goeie hygiëne gehanteerd wordt. 

Het inspectiebezoek kwam er naar aanleiding van een klacht met betrekking op het zogenaamd serveren van beschimmeld brood en bedorven vlees. Twee inspecteurs van het FAVV hebben deze morgen zowel de hele keuken als alle afdelingen onderzocht. Het rapport van het FAVV was gunstig: de klacht is ongegrond en er is geen indicatie gevonden dat er een structureel probleem zou zijn. Beide inspecteurs benadrukten ook dat de keuken zeer hygiënisch is en de regels nageleefd worden. 
 
Naar aanleiding van de klacht, reageert het stadsbestuur dat ze tevreden zijn met de inspectie. Het FAVV is zeer strikt in hygiëneregelgeving en hun positief rapport bewijst duidelijk dat de klacht onterecht is. Het keukenpersoneel, net zoals al onze personeelsleden, werkt elke dag keihard om de inwoners een goeie service en kwaliteit te bieden. Zoals overal in de zorgsector gaat dat uiteraard gepaard met de nodige uitdagingen maar dit gunstig rapport is een bevestiging dat ze goed werk leveren. Dat respect verdienen zij en alle inwoners! Dit inspectiebezoek spoort ons nog meer aan te blijven werken aan de aandachtspunten en de kwaliteit te blijven verbeteren en verhogen.
 
Ook de directie van het WZC Egmont beaamt dit. De keuken van het WZC Egmont werkt net zoals vroeger met een externe cateraar die instaat voor de bestellingen en leiding van de keuken, samen met het team van keukenpersoneel. Elke dag opnieuw zetten deze mensen hun beste beentje voor, en de klacht kwam hard aan. De gunstige beoordeling van het FAVV is een bekrachtiging van hun hard werk en inzet.

Het voltallige stadsbestuur van Zottegem benadrukt dat alle inwoners zoals steeds in goeie handen zijn in het Woonzorgcentrum. Ze zijn tevreden te zien dat het FAVV de klacht weerlegt. Hun dank gaat naar alle personeelsleden van alle diensten, zij zijn het die elke dag weer goed werk leveren; dit positief rapport is hun verdienste!
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory