Het nieuwe stadslogo

 
Het nieuwe logo vervangt vanaf nu het wapenschild waar we nu al jaren aan gewend zijn. Het schild blijft uiteraard het officiële wapen van de stad – dat is zo bij decreet geregeld – maar het verdwijnt uit onze communicatie. Voortaan wordt enkel nog het nieuwe logo gebruikt, op briefpapier, op omslagen, op formulieren, op affiches, maar ook op  de wagens van de stad. Het komt prominent in het straatbeeld met een banner aan elke gebouw van de stad, en met een nieuwe stadsvlag, die vanaf volgende maandag overal de gekende leeuw zal vervangen.

In het logo van de stad zijn diverse elementen samengebracht die zowel verwijzen naar het verleden én oog hebben voor de toekomst van de stad en haar inwoners.

Het gele grafische element, ook wel de ‘pointer’ genoemd, plaatst Zottegem letterlijk op de kaart. Het alludeert tevens op het feit dat Zottegem de Poort is van de Vlaamse Ardennen, het rijke, glooiende en geaccidenteerde landschap in Zuid-Oost-Vlaanderen. De gele grafische vorm doet verder denken aan een belangrijk element uit het verleden van de stad: het verwijst naar de helm van Lamoraal, graaf van Egmont.

Het andere grafische element waarmee het logo is opgebouwd, de blauwe ‘kantelen’ refereren dan weer naar het patrimonium van de stad. Dit patroon verwijst rechtstreeks naar het originele wapenschild van Lamoraal. Het vormt ook het vizier van een middeleeuwse helm.

De typische combinatie van het geel en het blauw, de kleuren van het wapenschild van de stad, werden opgefrist.

Het geheel is herkenbaar, eenvoudig en straalt dynamiek uit. Een dynamiek waar Zottegem de volgende jaren nog meer voor tekent.
 
 
 
 Pointer/marker, poort, helm ‘Egmont’
   Patrimonium, erfgoed, kantelen, vizier, patroon ‘Egmont’
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory