Afvalophaling

In 2011 startte ILvA met het gemeentegrensoverschrijdend inzamelen. Voordien stopte een ploeg aan de grens van een gemeente, omdat de ene gemeente niet zou moeten betalen voor de inzameling van het afval in zijn buurgemeente. Dat was natuurlijk weinig zinvol, omdat een vrachtwagen soms maar half gevuld terugkeerde. Nu ILvA sinds eind 2009 over een eigen overslagstation beschikt, zijn nieuwe rondes gemaakt waarbij de vrachtwagens niet rechtsomkeer dienen te maken aan een gemeentelijke grens. We weten per ronde immers perfect hoeveel adressen in welke gemeente en in welke straat liggen. Een ronde kan daarom nu over verschillende gemeenten worden gereden, wat de efficiëntie sterk ten goede komt.
 
Bij ILvA zijn 14 gemeenten aangesloten. In die 14 gemeenten wonen bijna 140.000 gezinnen, in niet minder dan 4.000 straten. Bij al die gezinnen haalt ILvA het huishoudelijk afval op: om de 2 weken de gele zak, de blauwe zak en de GFT-container en om de 4 weken het glas, papier en karton. GFT wordt vanaf de lente en tot de herfst zelfs wekelijks ingezameld. Drie keer per jaar wordt snoeihout ingezameld en 9 keer wordt grof huisvuil ingezameld op afroep. Op 4 weken tijd komt ILvA dus tot 10 keer langs elke voordeur. Dagelijks rijden dan ook gemiddeld 35 vrachtwagens uit, bemand met gemiddeld 115 personeelsleden.
 
Het meeste afval wordt van uw woning naar Erembodegem gebracht, waar het in het hypermoderne ILvA-overslagstation wordt gewogen om daarna naar de verbrandingsoven of de recyclagebedrijven te worden gebracht met grote vrachtwagens, de zogenaamde walking-floors. Door het afval te wegen, weet ILvA op elk moment hoeveel kilogram afval er waar is ingezameld.

Afvalkalender

Heeft u geen afvalkalender ontvangen? Neem dan contact op met de milieudienst en wij bezorgen u zo snel mogelijk een exemplaar.
U kunt de kalender ook online raadplegen op de website van ILvA.

 


Omgeving

Administratief Centrum Sanitary
Gustaaf Schockaertstraat 7, 9620 Zottegem
09 364 65 13

Maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur.
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory