Home  /  Cultuur, sport en vrije tijd  /  Activiteiten in de kijker  /  Kermis Zottegem

Kermis Zottegemontwerp-zonder-titel-(10)-iNmo91

Sinksenkermis

De Sinksenkermis komt naar Zottegem, en ook de reuzen zijn van de partij. 

De reuzen trekken er opnieuw op uit tijdens de Sinksenkermis op zondag 28 mei. Dit jaar zijn de Bevegemse reuzen, reus Miele, reuzen uit Brakel en het Nederlandse Goirle aanwezig. De reuzenommegang is onder begeleiding van de fanfare Vrije Kunstkring.

Vertrek om 17 uur op de parking aan de Molenstraat 10.


Omloop reuzen

Vertrek van de traditionele Reuzenommegang: Molenstraat, Trapstraat, Kazernestraat, Van Aelbrouckstraat, Stationsplein, Stationsstraat, Markt, Heldenlaan, Hoogstraat, Meerlaan, Molenstraat. Er worden een aantal stopplaatsen voorzien ter hoogte van café ’t Hof, café 't Goeleven, café De Reinaert en De Kring.

Er is geen vuurwerk tijdens de Sinksenkermis dit jaar.


Praktisch

  27, 28, 29 en 30 mei

  Centrum Zottegem


Augustuskermis

Augustusmaand, dat staat gelijk aan kermis in Zottegem! Van 19 tot en met 22 augustus strijken de foorkramers weer neer in het centrum. Ga jij met de grootste knuffel uit het lunapark naar huis? Of verorber je een gigantische suikerspin? Pas maar op dat je na jouw suikerspin niet doordraait in de rups! 

We sluiten de kermis af met de Egmont Cycling Race op dinsdag 22 augustus. Dit jaar zijn het de vrouwen die de kermisgekte in Zottegem afsluiten, de mannen koersen al op zondag 20 augustus.

Er is geen vuurwerk tijdens de Augustuskermis dit jaar.


Praktisch

 19, 20, 21 en 22 augustus

Centrum Zottegem