Home  /  Cultuur, sport en vrije tijd  /  Activiteiten in de kijker  /  Babbelonië

Babbelonië


Wil je Nederlands oefenen? Of wil je anderstaligen ontmoeten? Kom elke vrijdag naar Babbelonië in ons LDC!

Wat is Babbelonië?

Nederlandstaligen en anderstaligen komen wekelijks samen. In kleine groepjes praten de deelnemers over alledaagse dingen: actualiteit, opvoeding, feesten, gezondheid ... Zo oefen je op een aangename manier de Nederlandse taal en maak je kennis met andere inwoners van Zottegem.

Het hele initiatief is zeer laagdrempelig en wil op die manier zo veel mogelijk mensen bereiken. Iedereen die geïnteresseerd is in andere mensen en culturen is welkom.

Hoe gaat zo'n bijeenkomst eraan toe?

De begeleider stelt aan de groep voor wat er de komende weken staat te gebeuren. Soms doet de groep een activiteit: samen koken, dansen, een wandeling maken … Soms spreken deelnemers af om samen een organisatie of een tentoonstelling te bezoeken.

Een vast programma is er niet. De groep bespreekt samen met de begeleider wat ze gaan doen.

Emilia aan het woord

Ik ben sinds 2016 begeleider van Babbelonië. Sinds september
2022 begeleid ik ook Babbelonië Zottegem. We startten eerst met een ochtendgroep op vrijdag, om sinds kort uit te breiden
naar maandagavond. Babbelonië is voor mij zoveel meer nog dan een oefenkans Nederlands. Door met elkaar in gesprek te gaan, kom je zeer veel van de anderen te weten. Zo leer je elkaar kennen. Ik ken geen andere plaats waar je zo gemakkelijk écht contact maakt. Vooroordelen verdwijnen als je elkaar echt leert kennen. We ontdekken naast de culturele verschillen ook zo veel gelijkenissen. We ontdekken dat we dezelfde dromen, angsten en verlangens hebben. Daarnaast vind ik het heterogene in deze groepen (de verschillen in leeftijd, achtergronden, landen van oorsprong, moedertaal ...) super interessant! Je kan altijd iets bijleren en het is nooit saai. Ook het feit dat Babbelonië een gratis en open initiatief is waarbij iedereen kan komen hoe vaak en wanneer hij/zij wil, motiveert mij enorm!

_dsc1905-imUAn1
Ik ken geen andere plaats waar je zo gemakkelijk écht contact maakt. Vooroordelen verdwijnen als je elkaar echt leert kennen.

Praktisch

  Elke maandag van 19 tot 21 uur en elke vrijdag van 9 tot 11 uur. Je kiest zelf hoe vaak je komt!
  Lokaal Dienstencentrum Egmont, Arthur Gevaertlaan 23 (rechtover nummer 9).
  Tijdens schoolvakanties is er geen Babbelonië.
  Inschrijven hoeft niet.
  Babbelonië is gratis!