Jeugdopbouwwerker Zottegem

Op zoek naar een nieuwe uitdaging met en voor jongeren? Voor de opstart en uitbouw van een nieuwe jeugdopbouwwerking is VZW Lejo op zoek naar een enthousiaste collega. 

Ben jij ook liever actief bezig dan van achter een bureau te werken? Krijg jij energie van het versterken en emanciperen van jongeren? Ben je gedreven om actief jongeren op te zoeken en een vertrouwensband op te bouwen? Werk je graag zowel zelfstandig als in een team van partners? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Waar kom je terecht? 
Voor deze opdracht word je tewerkgesteld voor vzw LEJO in Zottegem. Je werkt nauw samen met de lokale jeugddienst en een collega van LEJO en een collega van Uit De Marge die beiden een specifiek project opnemen. Je collega van LEJO neemt je, samen met de teamcoach mee in het bredere LEJO verhaal. 

Wat is jeugdopbouwwerk? 
In het jeugdopbouwwerk maken we contact met de jongeren door outreachend/vindplaatsgericht aan de slag te gaan. Jeugdopbouwwerkers zijn een laagdrempelig aanspreekpunt voor de jongeren. Ze bouwen een vertrouwensband uit en gaan actief aan de slag met vragen en/of noden van jongeren binnen verschillende levensdomeinen (vrije tijd, werk, opleiding, welzijn,…). 

Daarnaast vervullen jeugdopbouwwerkers een brugfunctie. Ze vormen de brug tussen jongeren en hun directe omgeving (de buurt, andere jongeren, …), tussen jongeren en een bestaand aanbod binnen verschillende levensdomeinen opdat jongeren volwaardig zouden kunnen participeren aan onze samenleving. 

Tot slot hebben jeugdopbouwwerkers een vertegenwoordigingsfunctie. Ze gaan samen met de jongeren aan de slag met de signalen, ideeën en noden van de jongeren, en vertalen die naar het beleid. 
 
Helemaal enthousiast? Lees dan zeker of het gezochte profiel jou past: 
 • Je hebt een ‘bachelor’ in een sociaal georiënteerde opleiding OF relevante ervaring als beroepskracht of vrijwilliger in het sociaal-maatschappelijk werk. Daardoor heb je ervaring, kennis en inzichten in het werken met jongeren in een kwetsbare situatie. 
 • Je hebt een hart voor jongeren, en hebt een sterke affiniteit met jongeren van 12 tot 25 jaar. 
 • Je werkt vanuit een ervaringsgerichte en outreachende aanpak: je gaat dus op een laagdrempelige, wervende en empowerende manier aan de slag met de jongeren. Je bent jong van geest en kan je verplaatsen en begeven in de leefwereld van de jongeren. 
 • Je past je communicatiestijl aan aan de situatie, waardoor je zowel met jongeren connecteert als vrijwilligers enthousiasmeert of met het stadsbestuur of partners in dialoog treedt. Je bent daarbij ook respectvol, diplomatisch en constructief kritisch. 
 • Je schrikt er niet voor terug om zelf het heft in handen te nemen en autonoom je takenpakket vorm te geven. 
 • Je kan je goed uitdrukken in het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk. 
 • Je stelt je flexibel op en bent bereid tot avond- en weekendwerk. Ook werken tijdens schoolvakanties is voor jou geen probleem. 
 • Extra pluspunten: in het bezit zijn van een rijbewijs en een goede verliezer zijn in Uno. 
Wat bieden we jou? 
 • Je wordt verwelkomd in een dynamische organisatie met 50 enthousiaste en betrokken collega’s. Je maakt deel uit van een team van 10 jeugdopbouwwerkers bij LEJO. Jouw werkplek is in Zottegem. Daar werk je samen met 1 andere jeugdopbouwwerker van LEJO en 1 jeugdopbouwwerker van Uit De Marge. 
 • Een gevarieerde job die je veel voldoening geeft, en die je zo leuk maakt als je zelf wilt. 
 • Deze functie is ingeschaald op het niveau B1c binnen het Paritair Comité 329/01 voor de socio-culturele sector. Relevante werkanciënniteit kan worden meegenomen. 
 • Je wordt tewerkgesteld in een 4/5de contract van bepaalde duur (t.e.m. 28/02/2024) met kans op verlening en uitbreiding. Datum indiensttreding zo snel mogelijk. 

Sollicitatieprocedure: 
Stuur je motivatiebrief en CV ten laatste op zondag 13 juni per mail door naar vacature@lejo.be met vermelding jeugdopbouwwerker Zottegem. 
De weerhouden kandidaten worden uitgenodigd voor een selectiegesprek in de week van 21 juni.
Voor meer informatie, contacteer ons gerust: Bjorn Vandendriessche, verantwoordelijke jeugdopbouwwerk, bjorn@lejo.be – 0495/29.27.19
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory