Home  /  Cultuur, sport en vrije tijd  /  Activiteiten in de kijker  /  Sinterklaas komt naar Zottegem!

Sinterklaas komt naar Zottegem!


Hij komt, hij komt … ook dit jaar maakt Sinterklaas zijn intrede in Zottegem! Om zijn komst voor te bereiden zorgen we voor een gevarieerd Sintprogramma voor klein en groot!

Op zaterdag 19 november komt Sinterklaas aan met de trein. Na een rondrit door het centrum houdt hij zijn gevleugelde speech vanop het stadhuis. Tijdens het wachten op de aankomst van de Sint genieten we samen van muziek en dans en smullen we aan de lekkere eetkraampjes.


Brieven voor de Hemelbus

Vanaf 19 november tot 6 december posten alle brave kinderen hun briefje of kleurplaat in de Hemelbus, die dit jaar op de Markt staat. Sinterklaas stuurt je zeker een briefje terug! Ook is er opnieuw een Sinterklaaszoektocht: de gekke Pieten hebben zich verstopt op verschillende plaatsen in het centrum. Vind jij alle pieten? Speurneuzen kopen vanaf 19 november een startpakket aan in de bib, bij Dienst Toerisme, in de Bevegemse Vijvers en het Huis van het Kind voor 2 EUR.


Ontmoeting met de Sint

Wil je de Sint graag in het echt ontmoeten? Kom dan op woensdag 30 november van 13.30 - 16.30 u. naar het Huis van het Kind! Hij brengt glitterpiet en ballonpiet mee en de voorleesdames van de bib zorgen voor de leukste sinterklaasverhalen!


Sintvoorstelling

Op zondag 4 december om 15.00 uur ontdek je in CC Zoetegem de voorstelling ‘Sinterklaas en de geheimzinnige brief’. Kinderen vanaf vijf jaar zijn uitgenodigd voor een spannende show vol muziek, dans en humor!

Alle info over de voorstelling