Zottegem Bloemenstad

Bebloemingsactie 2016

De stad Zottegem en de Stedelijke Middenstandsraad namen in 1991 het initiatief een bebloemingsactie te starten onder het motto 'Zottegem Bloemenstad'. Deze actie is nog altijd erg succesvol.

Wij wensen te benadrukken dat het niet gaat om een echte wedstrijd, maar wel om een appreciatie en waardering van de mensen die hun best doen om Zottegem aantrekkelijker te maken.

De jury stelde vast dat veel inwoners met een prachtige gevel- of voortuinbebloeming zich niet inschreven voor de bebloemingsactie. Het inrichtend comité doet dan ook een oproep om in elk geval het inschrijvingsformulier in te sturen.

Iedere inwoner van Zottegem mag gratis deelnemen. Het reglement en het inschrijvingsformulier kunt u bekomen op de dienst Toerisme, Markt 1, Zottegem, tel 09 364 64 64. U vindt beide ook terug onder downloads.

Wij zijn er van overtuigd dat veel Zottegemnaren ook dit jaar een inspanning zullen leveren om hun gevel, balkon, voortuin, enz., extra te bebloemen, zodat Zottegem in 2016 een echte bloemenstad blijft.

Reglement

 1. Deelname aan de wedstrijd is gratis.
 2. Iedere inwoner van Zottegem kan deelnemen door het deelnemingsformulier in te vullen en te bezorgen in het Infokantoor, Markt 1 te Zottegem vóór 6 juni 2016.
 3. De volgende categorieën zijn voorzien:   
  1. Bebloeming gevels handelsgebouwen                                
  2. Bebloeming voortuinen                                
  3. Bebloeming gevels particulieren                                 
  4. Appartementsgebouwen                              
  5. Openbare gebouwen.
 4. Alleen het gebruik van natuurlijke bloemen en planten is toegelaten.
 5. Een deskundige jury bezoekt de deelnemers en quoteert de fleurigste resultaten.
 6. De gehanteerde beoordelingscriteria zijn: - vormgeving en kleurencombinaties - aanpassing van de bebloeming aan woning en omgeving - hoeveelheid beplanting (teveel, te weinig) - verzorging van  de planten.
 7. Deelnemers aan de wedstrijd mogen geen deel uitmaken van de jury.
 8. De beslissing van de jury is onherroepelijk en er wordt geen briefwisseling over gevoerd.De uitslag van deze wedstrijd wordt kenbaar gemaakt langs de plaatselijke pers.
 9. De organisatie gaat uit van de stad Zottegem samen met de Stedelijke Middenstandsraad en diverse meewerkende verenigingen.

Downloads

Bebloemingsactie 2016.pdf (247 KB) editeer
 

Print...