Milieu en Jeugd samen in actie voor ‘een speelplein op batterijen’

Eind september 2013 kon je in Zottegem niet om de speelpleinactie van BEBAT heen. De milieu- en jeugddienst zetten samen alles op alles om batterijen in te zamelen en zo de hoofdprijs van de BEBAT-actie weg te kapen. De Oost-Vlaamse gemeente die het meest aantal kilo batterijen per inwoner inzamelde kon een nagelnieuw speelplein winnen.

In Zottegem verliep de actie fantastisch. Verschillende handelaars, buurtcomités, gezinnen, scholen, stadsdiensten en ook het ziekenhuis deden hun duit in het zakje. Bovendien organiseerden de milieu- en jeugddienst een huis aan huis inzameling. Er werden zoveel batterijen ingezameld dat BEBAT een extra container moest laten aanrukken. In totaal werd in Zottegem maar liefst 2.622 kg batterijen ingezameld!”

Van de 38 deelnemende gemeenten voor Oost-Vlaanderen eindigde Zottegem op de
4de plaats met een gemiddeld gewicht van 102,36g per inwoner. Zomergem kaapte de hoofdprijs weg met een gemiddeld gewicht van 130g per inwoner.

De directeur van BEBAT was aangenaam verrast door het grote enthousiasme waarmee vele gemeenten, waaronder ook Zottegem, aan de actie mee deden.
Er werd dan ook beslist om aan de gemeenten die een gewicht hoger dan 100g gehaald hebben, wat al heel uitzonderlijk is, een bonusprijs toe te kennen. Wat die bonus precies inhoudt wordt later door de directie van BEBAT beslist.

 
Print...