Centrumstraten opnieuw open vanaf 18 december

De stadskernrenovatie is vrijwel afgerond. Het nagelnieuwe centrum dat Zottegem ongetwijfeld een nieuwe boost zal geven, wordt vanaf 18 december opengesteld voor het verkeer. 
 
De vroegere verkeersregeling wordt grotendeels aangehouden. Dat betekent concreet dat er eenrichtingsverkeer is in de Stationsstraat (richting Markt), de Markt (richting Hoogstraat), de Hoogstraat (richting Wolvenstraat), de Nieuwstraat (richting Kazernestraat) en de Zavel (richting Trapstraat en Markt). Fietsers en bromfietsers klasse A mogen wel in beide richtingen rijden.
 
Zwaar verkeer wordt uit het centrum geweerd. Er geldt een tonnagebeperking van 3,5 ton in de Stationsstraat, de Nieuwstraat, de Hoogstraat, de Zavel en de Markt. Plaatselijk verkeer is wel toegelaten, wat leveringen mogelijk maakt. Verder is het marktplein volledig verkeers- en parkeervrij, maar op wandelafstand kan men zijn wagen kwijt op de recent aangelegde parking aan de Nijverheidsstraat.
 
Tijdelijk blijft de toegang tot de Markt vanaf de Heldenlaan nog afgesloten.
 
Nieuw is de voorrangsregeling op het einde van de Hoogstraat. Hier heeft het verkeer zowel komende van de Wolvenstraat als komende van de Meerlaan voortaan voorrang.

 
Print...