2013 - Nummer 3

Download

Voorwoord

Beste stadsgenoten,

De Grote Vakantie ligt alweer veertien dagen achter de rug. Het werd een ronduit schitterende, zonovergoten periode waarvan u allicht heel veel van hebt kunnen genieten. Nu onze batterijen weer zijn opgeladen, vliegen we er terug in. Dat valt ook af te lezen uit deze stedelijke informatiegids, waarin we u heel wat verneemt over het reilen en zeilen in onze Egmontstad.

In het begin van het schooljaar attendeert onze lokale politie u over de veiligheid aan de schoolpoorten en kondigt ze een controle van de fietsverlichting aan. Een goed werkende verlichting is, nu de donkere dagen er aankomen, immers geen overbodige luxe.

U vindt in deze editie ook een impressie terug over de grondige werken die in de Hazestraat werden uitgevoerd, met aandacht voor het milieu en de zwakke weggebruiker, en over de boomverzorging in het park van het Kasteel van Egmont.

Onze milieudienst besteedt heel wat aandacht aan de nieuwe reglementering inzake de geluidsnormen bij elektronische versterkte muziek en wie zijn huis op de lijst van onroerend erfgoed wil, vindt de nodige informatie in de rubriek ‘stedenbouw’.

September is tevens de start van het culturele seizoen. CC Zoetegem brengt opnieuw een ronduit schitterend programma, met grote namen en goede films, maar ook met een aantal vertoningen specifiek voor senioren. Een echte aanrader!

In november vind de Week van de Verdraagzaamheid plaats, toentertijd opgestart om de 11-novemberviering nieuwe leven in te blazen. Met succes, want de Week is intussen al aan haar 13de editie toe.

In dit nummer starten we met een eerste bijdrage rond de herdenking van de Groote Oorlog. De komende jaren zal in elk nummer aan de oorlog 14-18 aandacht worden besteed, want ook onze stad wil deze herdenking uiteraard niet zomaar laten voorbijgaan.

Onze bibliotheek is al jaren een van de beste van Vlaanderen en op het vlak van technologie zonder meer een trendzetter. Ook nu weer, met de overstap naar het Provinciaal BibliotheekSysteem. Onder de rubriek Bibliotheek vindt u hierover tekst en uitleg.

Zottegem ontdekken met uw smartphone, dat kan sinds midden dit jaar. U kunt kiezen uit een traditionele erfgoedwandeling, een vroeger en nu wandeling en een muzikale wandeling. Zeker eens doen!

Verder vindt u in dit nummer onder meer heel wat informatie onder de rubriek ‘Welzijnswinkel’ en wordt er een lans gebroken om uw kleuters zo vroeg en zo regelmatig mogelijk naar school te sturen.

Stof te over dus. Geniet van al wat onze stad te bieden heeft!

Jenne De Potter
Burgemeester