Home  /  Wonen en (ver)bouwen  /  Wonen  /  Demowoning Gezond (t)huis

Demowoning Gezond (t)huis


Gezond wonen is net zo belangrijk als gezond eten en bewegen. Toch zijn we daar veel minder mee bezig. Wist je bijvoorbeeld dat er elke dag verlucht moet worden of dat huisstofmuiten het heerlijk vinden in je bed? Aangezien je gemiddeld 85% van je tijd binnenshuis doorbrengt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je woning gezond en veilig is, én aan de Vlaamse woningkwaliteitsnormen voldoet.

Daarom startte Stad Zottegem met de demowoning ‘Gezond (t)huis’.

Deze woning beeldt een aantal ongezonde situaties zoals CO, schimmel, huisstofmijt en een gebrek aan ventilatie uit. Je leert tijdens een laagdrempelige en interactieve rondleiding hoe je deze ongezonde situaties kan herkennen en vermijden. In elke kamer zie je goede en slechte voorbeelden van een gezond binnenmilieu maar ook van de woonkwaliteitsnormen. Je krijgt tips om je eigen leefomgeving gezond te maken met kleine aanpassingen die je zelf kan uitvoeren.

Na het bezoek kan je zelf ongezonde woonsituaties herkennen en aanpakken. Zo maak je je woning niet alleen gezonder, je zorgt er ook voor dat kleine problemen niet groter worden, en je woning bovendien aan de woonkwaliteitsnormen voldoet.

Interesse? Contacteer wonen@zottegem.be voor meer informatie. 

De Gezond (T)huis demowoning is een samenwerking tussen Stad Zottegem, gemeentes Oosterzele en Zwalm, SOLVA en Logo Gezond+.