Home  /  Welzijn en onderwijs  /  Hulp bij digitale vragen

Hulp bij digitale vragen


Stad Zottegem helpt inwoners hun weg te helpen vinden in de digitale wereld. Met verschillende initiatieven bieden we hulp en ondersteuning bij digitale vragen. Door zowel een individueel als een groepsaanbod te voorzien, willen we de digitale kloof in onze stad verkleinen.
 

Digipunten

In Zottegem zijn er drie digipunten waar je een computer met internetverbinding kan gebruiken. Een eigen toestel mag natuurlijk ook. Op vaste tijdstippen is er een begeleider aanwezig die gratis helpt bij korte basisvragen rond smartphones, tablets, computers en internet. Neemt je vraag meer dan 15 minuten in beslag? Dan verwijzen we je door naar een uitgebreider aanbod.

BEEGO digicheques 

We voorzien ook een laagdrempelig aanbod van digitale ondersteuning aan huis. We werken hiervoor samen met BEEGO. BEEGO stuurt IT-studenten per fiets naar jouw huis. Hun kennis vertalen ze in begrijpbare taal, en ze geven antwoord op jouw digitale vragen. Dat kan gaan van leren e-mailen, een computer of smartphone correct instellen tot zelfs een computer die niet meer opstart.
 
BEEGO-digicheques koop je in de bibliotheek of in het Sociaal Huis. Eén cheque is goed voor een uur ondersteuning.
Per doelgroep hanteren we verschillende tarieven: 
  • 1 EUR voor de gebruikers van het Sociaal Huis 
  • 3 EUR voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming voor gezondheidszorgen 
  • 20 EUR voor de brede bevolking 
Meer info? Contacteer Bibliotheek Zottegem: 09 364 64 11 of bibliotheek@zottegem.be


Digicursussen 

Regelmatig organiseren we digicursussen in samenwerking met centra voor volwassenonderwijs. Een aantal cursussen vinden plaats in het LDC Egmont. Je volgt er bijvoorbeeld een cursus smartphone- en tabletgebruik voor zowel beginners als gevorderden. De kostprijs is afhankelijk van de cursus en de doelgroep. 
 

Aanbod digicursussen:

Meer info? Contacteer LDC Egmont

  09 364 56 85 

  ldcegmont@ocmw.zottegem.be.