Home  /  Welzijn en onderwijs  /  De warmste entree

De warmste entree


Een hellend vlak overbrugt een niveauverschil van een drempel of treden voor bepaalde handelszaken. Vaak een grote hindernis waardoor bepaalde locaties niet toegankelijk zijn voor minder mobiele mensen. In samenwerking met DITO vzw worden de komende twee jaar hellende en bellende vlakken aangekocht. DITO vzw zorgt voor de aankoop en de installatie van de vlakken. 


Hellend vlak op maat van jouw zaak

Per locatie bekijken we welke keuze het meest opportuun is. Op plaatsen waar de vrije doorgang van de openbare weg in het gedrang komt, wordt er gekozen voor een wegneembaar hellend vlak. Op andere locaties installeren we een permanente variant. 

Ook de bellende vlakken doen hun intrede in onze stad. Dit verplaatsbaar vlak zorgt ervoor dat mensen met een beperkte mobiliteit kunnen aanbellen wanneer ze de zaak willen betreden. 


Hoe aanvragen? 

  • Subisidiebedrag: we voorzien voor dit project een subsidiebedrag van 15 000 euro voor toegankelijkheidsoplossingen bij handelaars, met een maximum van 750 euro per handelspand. In 95% van de gevallen zorgt dit ervoor dat er geen eigen opleg meer nodig is. 
  • Werkwijze: DITO vzw komt bij alle handelaren over de vloer voor meer informatie. Handels- of horecazaken die interesse hebben krijgen gratis advies en tips en kunnen genieten van de stedelijke subsidie op maat te realiseren. 


Contact

Heb je interesse in een hellend vlak? Bel naar het nummer 09 364 65 13, dan zoeken we samen naar de beste toegankelijkheidsoplossing voor jouw zaak! 

marijke-foucaurt-bmFqZ1