Zottegem vraagt erkenning natuurramp aan

Ten gevolge van het noodweer en de overvloedige regenval op het grondgebied van Zottegem in de nacht van 31 mei op 1 juni 2018 heeft de stad Zottegem de erkenning door de Vlaamse Regering van de hevige regenval als natuurramp aangevraagd.
 
Inwoners die schade hebben geleden wordt aangeraden volgende stappen te ondernemen:
  1. Trek voldoende foto’s van de geleden schade als bewijsmateriaal.
  2. Neem contact op met uw verzekeraar. Sinds 1 maart 2007 moet in alle woningverzekeringspolissen (brand en eenvoudige risico's) de dekking tegen de meest voorkomende natuurrampen opgenomen zijn. Uw brandverzekering dekt dus natuurrampen.
  3. Indien u schade heeft geleden die niet kan verzekerd worden in het kader van uw brandverzekering, vul dan het algemeen formulier en het specifiek formulier voor de door u geleden schade om een schadevergoeding aan te vragen bij het rampenfonds.
Deze formulieren kan u terugvinden op de website van de Vlaamse overheid.

De ingevulde documenten mag u bezorgen aan secretariaat@zottegem.be of op het Administratief Centrum Sanitary ter attentie van de dienst verzekeringen.
De stad Zottegem zal alle aanvragen bundelen en overmaken aan de diensten van de Vlaamse overheid. Ingeval de hevige regenval als natuurramp zou worden erkend, zal het rampenfonds in werking treden en zal de schade vergoed worden.

 


Verzekeringen

Administratief Centrum Sanitary
Gustaaf Schockaertstraat 7, 9620 Zottegem
09 364 64 76
verzekeringen@zottegem.be

Maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur.Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory