Zottegem viert Vlaamse feestdag op zaterdag 11 juli 2020

Na het succes van de voorbije jaren had stad Zottegem ook dit jaar een fijn, muzikaal programma klaar naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag: naast het traditionele koorconcert i.s.m. koor Crescendo en het beiaardconcert in de kerk, zou Raymond van het Groenenwoud aantreden op het podium op de Markt. Helaas werd duidelijk dat dit programma niet kon doorgaan in coronatijden. Dus ging het stadsbestuur samen met CC Zoetegem op zoek naar een passend alternatief om deze feestdag niet onopgemerkt te laten voorbijgaan. 

Dat alternatief werd gevonden in een aangepast maar alsnog feestelijk programma dat toeganlijk is voor alle inwoners, jong en oud. De keuze viel op een aantal fijne, humoristische en muzikale acts die het stadscentrum op zaterdag 11 juli een feestelijk tintje geven. Op die manier is er toch de mogelijkheid tot feest en amusement, op een veilige manier.
 
De beiaard, het Vlaamse instrument bij uitstek, krijgt opnieuw een hoofdrol in het volledige programma. Paul Hoste, stadsbeiaardier van Zottegem, beklimt de toren van de Dekenale Kerk en speelt naar jaarlijkse gewoonte een gratis beiaardconcert vanaf 15 uur. 
 
Daarnaast zijn er met de Hopfrog fanfare, Lappie Lapstok en De Ganzenfanfare in het centrum en de winkelstraten maar liefst drie voorstellingen te zien. Schuif je aan op een terras, kom je winkelen of wandel je gewoon even door de centrumstraten; vanaf 14 uur biedt Zottegem je dat tikkeltje meer! Met deze festiviteiten wil het stadsbestuur Zottegemnaren ook blijven aanmoedigen lokale handelaars en horecazaken te steunen. 
 
 
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory