Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Zottegem viert 500ste verjaardag van Lamoraal Egmont

Zottegem viert 500ste verjaardag van Lamoraal Egmont


Lamoraal Egmont, Zottegems bekendste inwoner, blaast 500 kaarsjes uit. Op vrijdag 18 november en zaterdag 19 november staan verschillende feestelijkheden gepland om het halve millennium van Zottegems boegbeeld te vieren.

Om de verjaardag van zo’n groots figuur te vieren, sloegen we de handen in elkaar met culturele netwerkorganisatie Davidsfonds en de gemeente Lahamaide, de geboorteplaats van Egmont. Iedereen die wil, kan een kaartje kopen voor een verjaardagsfeest met woord, toneel, muziek en taart uiteraard.

Ook op ons eigen grondgebied laten we de verjaardag van Egmont niet ongemerkt voorbijgaan. Op zaterdag 19 november houdt Crescendo een verjaardagsconcert in de dekenale kerk in Zottegem. We nodigen alle muziekliefhebbers, Egmontfans en Zottegemnaren uit om mee te komen vieren!


Praktisch

Het verjaardagsfeest in Lahamaide vindt plaats op vrijdag 18 november om 19.00 uur in de Sint-Maria-Magdalenakerk (Pucemaigne 1, Ellezelles). Tickets kosten 15 EUR. Busvervoer tussen Zottegem en Ellezelles wordt voorzien. 

info en inschrijvingen


Het verjaardagsconcert van Crescendo vindt plaats op zaterdag 19 november om 20.00 uur in de dekenale kerk in Zottegem. Tickets kosten 15 EUR of 13 EUR (-26/+60). 

info en tickets