Zottegem krijgt eigen Monopoly editie

Kasteelheer van Leeuwergem worden, of een hotel bouwen langs het Jan De Lichte pad? Binnenkort is dat mogelijk in een exclusieve Zottegemse versie van het wereldberoemde Monopoly bordspel. De toeristische troeven van onze Egmontstad worden letterlijk uitgespeeld. Monopoly Zottegem biedt een uitgelezen kans om Zottegem op een unieke manier te verkennen of te herontdekken. Het spel komt volgend jaar in de handel, maar niet zonder dat de Zottegemnaren hun zeg hebben gedaan over de invulling het laatste vakje.

Het was ‘Mister Monopoly’ zelf die de officiële Zottegemse Monopoly-versie – onder erkende licentie van Hasbro – mocht voorstellen aan de pers. In het spoor van onder meer Gent, Antwerpen en Brussel, krijgt nu ook Zottegem het voorrecht een unieke stedelijke versie van ’s werelds beroemdste bordspel te mogen ontwikkelen. De editie blijft trouw aan het origineel spelconcept, maar wordt in een Zottegems jasje gestoken. Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden aangepast naar typisch Zottegemse straten en bezienswaardigheden. Zo zullen de winkelstraten hun plaatsje krijgen, maar is er ook aandacht voor het fiets- en wandeltoerisme. Uiteraard mogen de Zottegemse kastelen niet ontbreken. Bovendien worden de kans- en algemeen fondskaartjes doorspekt met ludieke Zottegemse verwijzingen.

Ook voor handelaars

De kersverse adviesraad toerisme staat bij in de invulling van het spelbord, maar er is ook plaats voor Zottegemse handelaars en ondernemers. Monopoly Zottegem wordt een eyecatcher, waarvan de Zottegemse middenstand mee kan profiteren: een unieke kans om een blijvende zichtbaarheid te creëren bij een breed publiek. Handelaars die hun zaak graag ingetekend zien in het spelbord, kunnen vóór 19 oktober mailen naar monopoly@zottegem.be voor meer info en voorwaarden.

Het laatste vakje: de Zottegemnaar beslist!

Zottegem heeft te veel moois te bieden om alles op het Monopoly spelbord te krijgen. Het laatste woord is dan ook voor de Zottegemnaren: tien locaties of bezienswaardigheden maakten kans om het stembord te halen. De stemronde is ondertussen afgelopen en de winnaar is bekend: Speelbos Droombergen komt terecht op het Monopoly bord! 

Meer dan 1.200 unieke stemmen werden verzameld in een week tijd. Ongeveer een derde van die stemmen ging naar het Speelbos Droombergen. De eerste achtervolger is Carnaval Zottegem met 20% van de stemmen. Droombergen en Carnaval zijn dus de grote favorieten in deze poll, samen vergaarden ze meer dan de helft van de stemmen. Op de derde plaats vinden we het Archeocentrum in Velzeke. Net buiten de top drie stranden Brouwerij De Klok en De Vollander. 

Monopoly Zottegem krijgt een gelimiteerde oplage, wat wil zeggen: op is op. Het spel zal in de handel te verkrijgen zijn richting de feestdagen van 2021, maar voor zij die zich willen verzekeren van een exemplaar, is er nu al een exclusieve voorverkoop via monopolyzottegem.be
 
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory