WZC Egmont: corona update en aangepaste bezoekregeling

22.10.2020
 
Gezien de alarmerende stijging van de coronacijfers in het hele land, en ook op Zottegems grondgebied, neemt Woonzorgcentrum Egmont de nodige veiligheidsvoorzorgen. Vanaf vrijdag 23 oktober zal een aangepaste bezoekregeling ingaan, waarbij bewoners 1 vaste bezoeker per week mogen ontvangen. De directie en stadsbestuur Zottegem laten ook weten dat er maandag 26 oktober een reeks preventieve COVID-19 tests gepland staan naar aanleiding van een positieve test bij twee medewerkers.

Bij een preventieve testing van alle personeelsleden, is gebleken dat twee van de medewerkers positief zijn. Nu het virus overal om zich heen grijpt, is het moeilijk te vermijden dat ook zij met het virus in contact komen in hun dagelijks leven. Ondanks dat iedereen, zowel op het werk als daarbuiten, altijd heel voorzichtig is, en deze medewerkers niets te verwijten valt. Er werden onmiddellijk voorzorgen genomen en alle bewoners die mogelijks contact hadden met de twee medewerkers worden getest. We willen nadrukkelijk alle familieleden geruststellen dat er op dit moment geen enkele bewoner ziek is of symptomen vertoont. De geplande COVID-19 testen zijn preventief en ter bescherming van de bewoners én alle medewerkers. Er wordt geen enkel risico genomen. 

Gezien de krachtige opmars van het coronavirus, en in samenspraak met de CRA (Co√∂rdinerend en Raadgevend Arts) werd ook beslist om de huidige bezoekregeling terug aan te passen: 
  • vanaf vrijdag 23 oktober
  • 1 vast bezoeker per week, die zich vooraf moet melden 
  • bezoek is elke dag mogelijk van 10 tot 18 uur
  • de bezoekersbadges worden tijdelijk geblokkeerd
  • iedereen moet zich strikt aan de veiligheidsregels houden: chirurgisch mondmasker dragen, 1.5 meter afstand houden en handen ontsmetten. 
We beseffen dat de coronacrisis zwaar doorweegt en veel inspanningen vragen. Nu meer dan ooit moeten we echter de vinger aan de pols houden en jammer genoeg snelle beslissingen nemen ter bescherming van de bewoners. Alle medewerkers zetten zich 200% in om de bewoners zo goed mogelijk door deze moeilijke periode te loodsen. Zolang het veilig kan, kunnen we beperkt bezoek toelaten maar indien nodig zullen we bijkomende maatregelen nemen. We hopen dan ook op ieders begrip en verantwoordelijkheid.
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory