Woonzorgcentrum Egmont corona update 30 oktober

30.10.2020
De coronasituatie in het Woonzorgcentrum Egmont wordt op de voet gevolgd. Eerder deze week bleken drie bewoners positief te zijn en werden meteen alle nodige voorzorgen genomen. De resultaten van de preventieve corona-tests van alle bewoners en nagenoeg alle personeelsleden zijn ondertussen gekend. Van de 190 bewoners in het WZC, zijn er 9 mensen besmet met het coronavirus. Het gaat om bewoners van de clusters Velzeke en Erwetegem. Ze zijn overgebracht naar de aparte COVID-19 afdeling waar ze door een toegewijd corona-team bijzonder goed verzorgd worden. Uit de preventieve testen bij de personeelsleden is gebleken dat 6 medewerkers positief zijn, zij zijn thuis. Maandag 2 november start een nieuwe testronde bij alle bewoners en personeel.
 
De bezoekregeling wordt dagelijks geëvalueerd in functie van de besmettingen en risico’s maar het doel blijft om bezoek toe te laten zolang het veilig en haalbaar kan. Concreet is bezoek nu mogelijk op voorwaarde dat er één vaste bezoeker is voor 14 dagen en dat de bezoeker alle veiligheidsregels strikt volgt: mondmasker dragen, afstand houden en correcte handhygiëne. Deze één bezoeker is welkom elke dag, van 10 tot 18 uur

Deze bezoekregeling geldt nog steeds voor de clusters Strijpen en Sint-Maria-Oudenhove.
In cluster Erwetegem is bezoek terug mogelijk vanaf vrijdag 30 oktober. 
In cluster Velzeke is bezoek terug mogelijk vanaf woensdag 4 november.

Het zijn zware tijden voor de bewoners, hun families en personeelsleden. Dankzij de immense inzet van alle medewerkers kunnen we de verzorging en kwaliteit in ons Woonzorgcentrum blijven verzekeren. Het stadsbestuur dankt hen daarvoor uitdrukkelijk! Laat dit nieuws nogmaals een duidelijke boodschap zijn dat het nu absoluut noodzakelijk is alle opgelegde regels te blijven volgen – enkel zo kunnen we het coronavirus onder controle krijgen.
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory