Verfrissende duik in Stedelijk Zwembad terug mogelijk vanaf 1 juli

Zwemliefhebbers kunnen bij aanvang van de zomervakantie weer terecht in het stedelijk zwembad Bevegemse vijvers. Het coronavirus is echter nog steeds aanwezig dus de werking wordt aangepast en het zwembadbezoek zal er deze zomer anders uitzien. Het scheiden van verschillende doelgroepen, aangepaste openingsuren, beperkt aantal toegelaten zwemmers en reserveren op voorhand zijn de belangrijkste aanpassingen. 
 
Alle voorzorgen worden genomen om het zwembadbezoek veilig te organiseren. De redders krijgen een specifieke covid-19 bijscholing, het zwemwater wordt aangepast, er zal duidelijke signalisatie zijn en ontsmetten van de handen is verplicht. Ook het reinigen van alle infrastructuur krijgt veel extra aandacht. Zo worden enkel de individuele cabines gebruikt en gedesinfecteerd na elk gebruik. We vragen bezoekers om alle richtlijnen goed op te volgen, en de algemene hygi├źneregels ook tijdens een zwembadbezoek toe te passen. 

Tijdsblokken per doelgroep

Om zoveel mogelijk inwoners de kans te geven om in een veilige omgeving gebruik te maken van het zwembad, zal er gewerkt worden met tijdsblokken. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen drie doelgroepen die elk een specifiek tijdsblok krijgen: 

Zwemclub First: neemt de activiteiten terug op in juli en augustus en kunnen zo een alternatief bieden voor de gemiste trainingen tijdens corona. Meer info via info@zwemclubfirst.be

Sportkampen: in de eerste plaats komen de zwemactiviteiten georganiseerd door de sportdienst van stad Zottegem aan bod. Als er extra tijdsloten beschikbaar zijn, kunnen ook andere sportkampen, speelpleinwerking of andere groepen toegelaten worden in de mate van het mogelijke. Werken in gescheiden bubbels is hierbij de voornaamste regel. Inwoners die hun kind(eren) inschreven voor één van de sportkampen zullen via email verder op de hoogte gehouden worden.

Publiekszwemmen: dit zal mogelijk zijn van maandag tot en met zaterdag op vaste tijdsblokken. Op weekdagen ligt de nadruk op baantjeszwemmen. In het klein bad zullen dan ook terug individuele zwemlessen kunnen doorgaan. Zaterdagnamiddag is ook het vrij zwemmen mogelijk. Het zwembad kan slechts een beperkt aantal bezoekers per tijdsblok toelaten, dus reserveren op voorhand is noodzakelijk. Geurbaden blijven nog gesloten. 

Aangepaste openingsuren voor publiekzwemmen en reservatie

  • Maandag, dinsdag en vrijdag: van 16.30 uur tot 17.15 uur en van 18.30 uur tot 19.45 uur
  • Woensdag en donderdag: van 8 uur tot 9.15 uur 
  • Zaterdag: van 13 uur tot 14.15 uur en van 15.00 uur tot 16.15 uur
Iedereen dient te reserveren op voorhand door een dagticket aan te kopen via de webshop https://webshopzottegem.recreatex.be/, of aan de kiosk in de balie. Voor deze periode wordt het reductietarief tijdelijk toegepast. Abonnementen of beurtenkaarten kunnen in coronatijden niet gebruikt worden maar worden automatisch verlengd (de beurtenkaarten blijven zoals altijd onbeperkt geldig). 
 
Resseveren is mogelijk vanaf dinsdag 30 juni, het zwembad is open vanaf woensdag 1 juli. 

Meer informatie en alle praktische details vind je op www.zottegem.be/zwembad.
 
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


┬ę Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory