Succesvolle BE-alert test: 2.800 testberichten probleem verstuurd

Donderdag 1 oktober vond een nationale test plaats van de alarmeringstool BE-alert, en meer dan 90 gemeenten waaronder Zottegem namen deel. In totaal werden 2.798 testberichten snel en succesvol verstuurd naar alle ingeschreven Zottegemnaren. Dat zijn er 895 meer dan oktober vorig jaar, toen 1.903 testberichten verstuurd werden tijdens een test.

Het stadsbestuur benadrukt het belang om regelmatig het BE-alert platform te testen om goed voorbereid te zijn in geval van een noodsituatie. We zijn zeer tevreden te zien dat steeds meer Zottegemnaren zich inschrijven én dat de test succesvol verlopen is. Van de bijna 2.800 testberichten is 99.68% goed aangekomen, wat een zeer goed resultaat is.
 
We blijven iedereen die nog niet ingeschreven is oproepen om dat vandaag nog te doen! Inschrijven gaat heel vlot en neemt slechts 5 minuutjes van je tijd. Je kan ook meerdere adressen ingeven zoals jouw thuisadres, werkplaats of het adres van bijvoorbeeld jouw kinderen of ouders. Zo ben je altijd meteen op de hoogte als een noodsituatie zich voordoet, waar jij of je naasten ook zijn.

Hoe inschrijven op BE-alert? 

Met BE-Alert kunnen we inwoners via sms, e-mail of telefoon snel verwittigen bij een noodsituatie en de nodige aanbevelingen geven zoals bijvoorbeeld ramen en deuren sluiten bij een brand. Om een bericht te krijgen, moet je je inschrijven op www.be-alert.be. Het is belangrijk het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in te vullen en jouw profiel goed te onderhouden. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen. 
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory