Stille studeerruimtes in het ontmoetingscentrum Velzeke

18.05.2021
 
Net zoals tijdens de vorige examenperiodes, stelt Stad Zottegem weer studeerruimtes ter beschikking van de Zottegemse studenten. Vanaf woensdag 19 mei tot en met vrijdag 25 juni kunnen er dagelijks 35 studenten van 8 tot 22 uur in het OC van Velzeke gaan studeren. Het is wel noodzakelijk om een studeerplekje te reserveren. Alles wordt uiteraard in de meest veilige omstandigheden georganiseerd.
 
De blokperiode komt er weer aan. Dat is altijd een zware tijd voor de studenten en in deze coronatijden is het extra stressvol voor veel van hen. Het is moeilijker om te focussen, er zijn veel minder sociale contacten, veel lessen vonden online plaats … Bovendien heeft niet iedereen de nodige faciliteiten om degelijk te kunnen studeren. Zowel voor de studenten hun welbevinden als voor hun studieresultaten kan dit een groot verschil maken.

Reservatie en afspraken

Reserveren kan via Zottegem.be/studeerruimte. Graag maken we ook een aantal afspraken. Zo vragen we de studenten om per dag in te checken via de QR-code op het studeertafel, dit om contactracing te voorzien bij een eventuele coronabesmetting. Elke dag wordt een verantwoordelijke student voorzien, die in nauw contact staat met de jeugddienst mocht er zich een probleem voordoen. Daarnaast wordt gevraagd om eigen voeding en drank mee te brengen die kan koel gehouden worden in de frigo’s.
 
Er wordt wifi voorzien, wat in deze tijden absoluut noodzakelijk is om goed te kunnen studeren. Studenten die na een dag huiswaarts gaan, wordt gevraagd om hun studeertafel te ontsmetten en hun stoel op de tafel te plaatsen. Ook verwachten we natuurlijk dat ze alles netjes en proper houden, de stilte respecteren, handen wassen, social distance behouden, annuleren bij ziekte …
 
Graag nog een oproep aan alle studenten: als je een dag niet kan aanwezig zijn, gelieve tijdig te annuleren zodat jouw plaats terug vrij komt voor andere studenten. We wensen alle studenten veel goeie moed en veel succes.
 

 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory