Stadsbestuur Zottegem organiseert workshops voor ondernemers

Het stadsbestuur Zottegem organiseert, net als vorig jaar, een aantal workshops voor lokale ondernemers.

dinsdag 24 april 2018: workshop sociale media

start om 19.00 uur in administratief gebouw Sanitary, Gustaaf Schockaertstraat 7, 9620 Zottegem
spreker: Mic Adam – Expert in sociale media.
 
Sociale netwerken winnen aan populariteit. Het is waarschijnlijk dat jouw doelgroep, klanten, leveranciers en werknemers er actief aan deelnemen. Welke sociale platformen bestaan er en waarom zou u ze gebruiken? Op welke netwerken moet u, naast Facebook en Twitter, als handelaar aanwezig zijn? Een groot deel van de retailers laat de mogelijkheden van nieuwe media onbenut, ondanks hun waarde om met klanten in contact te komen. Het adequaat inzetten van Facebook is een belangrijk onderdeel van een succesvolle winkelverkoop. We gaan dieper in op de mogelijkheden en privacyinstellingen van dit medium. Hoe maakt u een fanpagina en hoe lokt u fans naar deze plek? Is Twitter enkel een markt waar iedereen onbeduidende shouts plaatst? Of kan het ook een meerwaarde betekenen voor de retailsector? We leren u indrukken interpreteren van op Twitter geplaatste berichten. Wat denkt men over uw zaak: hebben ze interesse in uw producten/aanbod? Hoe kan u aan dienstverlening doen? Leer hoe u een short message opstelt en tweet als een professional. Een foto hier, ééntje daar, maar welke foto spreekt tot de verbeelding? Naast tekst, zijn beelden alom vertegenwoordigd op sociale platformen. Leer hoe u dit eenvoudig en snel kunt doen. Van Instagram over review websites en blogs tot YouTube! In deze workshops komen de belangrijkste sociale platformen aan bod.

woensdag 16 mei 2018: workshop hospitality, gastvrijheid verkoopt

start om 19.00 uur in administratief gebouw Sanitary, Gustaaf Schockaertstraat 7, 9620 Zottegem
spreker: Nick Roelstraete – Expert in retail.
 
Klanten kopen in 2O18 niet enkel producten of diensten. Ze kopen net zo goed een ervaring, een resultaat van hun hoogst persoonlijke indruk dat ze bij u in goede handen zijn. Persoonlijke ervaring, van zichzelf of van vrienden, maakt vaak het enige verschil om te kiezen tussen 2 leveranciers of winkelpunten. Onbewust en bewust oordelen klanten permanent over het gevoel bij en de waarde van elk, zelfs kortstondig, moment van contact. Wat zijn dan die momenten van waarheid? Wanneer is de klant er het gevoeligst voor? Hoe kunt u met soms kleine ingrepen het verschil maken? Hoe past u de inzichten van hospitality of gastvrijheid toe in uw dagelijkse omgang met uw klanten? Daar gaan we in deze workshop samen naar op zoek.

dinsdag 12 juni 2018: workshop onderhandelen

start om 19.00 uur in administratief gebouw Sanitary, Gustaaf Schockaertstraat 7, 9620 Zottegem
spreker: Alphonse Degryse – Expert in marketing en sales.
 
Onderhandelen doet iedereen, dagelijks. Met personeel, met klanten of met leveranciers. Met wie u ook onderhandelt, uw doel is het sluiten van een optimale deal. Goed nieuws: onderhandelen kan u leren! In deze workshop willen we u inspireren om uw commerciële onderhandelingsvaardigheden
aan te scherpen. Aan u de keuze of u straks onderhandelt met veel of minder zorg voor de lange termijnrelatie met uw leverancier: hard, zacht of win/win onderhandelen? Na deze workshop hebt u beter zicht op wat er speelt, hoe u kan inzetten op invloedfactoren en tussen welke onderhandelingsstijlen u zich kan bewegen. U leert zeker ook iets over uw eigen valkuilgedrag en herkent sneller enkele dirty tricks van de tegenpartij. U leert er mee om te gaan i.p.v. u er aan te laten vangen. Er is uiteraard veel  ruimte voor vragen en interactie.

Inschrijven voor deze workshops kan via http://www.sbmopleidingen.be/index/handelaarszottegem.

Voor meer info kan u ook terecht bij:
• SBM: Rebekka Vanhaeren - rebekka.vanhaeren@sbm.be -  050 40 30 90
• dienst middenstand: Jan Scheerlinck - jan.scheerlinck@zottegem.be - 09 364 65 13

Het aantal inschrijvingen is beperkt!
 

Middenstandsraad

Adviesorgaan dat het bestuur inlicht over de noden en de verlangens van de zelfstandigen en zo streeft naar een ondernemersvriendelijke stad.

Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory