Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Stad Zottegem betrapt 7 sluikstorters op één week tijd

3 mrt 2023

Stad Zottegem betrapt 7 sluikstorters op één week tijd


Het meest vastgestelde milieumisdrijf in Vlaanderen blijft sluikstorten. Uit cijfers van het Departement Omgeving blijkt dat sluikstorten ongeveer een derde uitmaakt van alle milieuovertredingen in Vlaanderen. Ook in Zottegem blijft sluikstorten een doorn in het oog. In 2022 kwamen in totaal 210 meldingen binnen bij de Milieudienst.

Bij elke melding van sluikstorten bij de milieudienst, komen onze collega’s van de technische dienst onmiddellijk ter plaatse. Zij halen het sluikstorten op en gaan op zoek naar bewijzen die ons naar de daders leiden. Zo konden we de afgelopen drie jaar tien sluikstorters betrappen.

De laatste weken werden wij overstelpt met klachten rond sluikstorten in onze centrumstraten. Vooral onze afvalbakken in het centrum zorgen voor veel klachten. Sommige inwoners dumpen hun huishoudelijk afval zomaar in of naast onze openbare afvalbakken. Deze zijn daarvoor helemaal niet bestemd. Om die reden hebben wij al één afvalbak op de Zavel verwijderd. Gelukkig konden onze stadsdiensten voldoende bewijs verzamelen om de daders op te sporen. De lokale politie maakte maar liefst zeven processen-verbaal op in één week tijd. Al deze sluikstorters mogen binnenkort een factuur van 500 euro in hun bus verwachten. We moeten hier paal en perk aan stellen want dit is onaanvaardbaar. We blijven inzetten op een proper Zottegem.