Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Sportaanbod najaar 2021

24 aug 2021

Sportaanbod najaar 2021


Het einde van de zomervakantie is in zicht, hoog tijd dus om van start te gaan met het sportaanbod voor dit najaar. Net zoals elk jaar organiseert de Sportdienst verschillende lessenreeksen voor jong en oud, waarvoor je nu kan inschrijven. Zwemfanaten blijven welkom in het zwembad Bevegemse Vijvers waar voorlopig nog steeds het reservatiesysteem zal gebruikt worden. 

Stedelijke zwembad

Om controle te behouden over de capaciteit in het zwembad zal het reservatiesysteem in september blijven doorlopen. We blijven dus nog even dezelfde werking aanhouden tot nader order. Zo kunnen we makkelijk het bezoekersaantal aanpassen, in beide richtingen, indien nodig.
 
Het zwembadbezoek verloopt dus op dezelfde manier zoals inwoners het intussen gewoon zijn: met reservatie, aangepaste openingsuren en een beperkt aantal toegelaten zwemmers. Nu de zomermaanden en sportkampen op hun einde lopen, zijn er vanaf september terug meer tijdsblokken beschikbaar voor het publiek. Reserveren kan nog steeds via de webshop onder "Tickets Zwembad”. Tickets zullen wekelijks online beschikbaar zijn, telkens op maandag om 12.00 uur voor de daaropvolgende week. Alle praktische info, openingsuren en tijdsblokken vind je op www.zottegem.be/Zwembad

Sportaanbod najaar

Kleuterzwemmen: op zaterdagvoormiddag zijn er drie lesmomenten voor telkens 20 kinderen van 3 tot 5 jaar, onder begeleiding van gekwalificeerde lesgevers. Deze lessenreeksen starten op 11 september en lopen over het ganse schooljaar. 

Aquafitness: op maandag 8 september herstarten de lessen aquafitness, met een initiatiereeks van 4 lessen, voor jongeren en volwassenen. De 10 lessen vinden telkens plaats van 19.00 uur tot 20.00 uur, en er zijn 24 beschikbare plaatsen. 

Hatha Yoga: deze lessen vinden plaats op woensdagmiddag van 12.30 uur tot 13.30 uur (zaal Helios, max 15 deelnemers) en op donderdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur (zaal Helios, max 15 deelnemers), en zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar. Voor beide lesmomenten wordt een initiatiereeks ingericht van 4 lessen, die starten op woensdag 8 en donderdag 9 september. Tijdens deze lessen zijn uiteraard ook de ‘anciens’ welkom. Nadien, op woensdag 6 oktober en donderdag 7 oktober start de 10-delige reeks. Je dient voor beide reeksen apart in te schrijven. 

Pilates: op zaterdagvoormiddag van 09.00 uur tot 10.00 uur zijn de lessen Pilates terug (zaal Helios, max. 15 deelnemers). Deze lessen, gegeven door een erkende Pilates instructeur, starten eveneens met een initiatiereeks voor beginners (of opfrissing voor gevorderden) van 4 lessen op 4 september, met de start van de 10-delige lessenreeks op 2 oktober. Ook voor deze lessenreeksen dien je apart in te schrijven. 

Alle inschrijvingen voor de sportlessen verlopen via de webshop van Zottegem. Daar vind je ook alle prijzen en exacte data. Problemen of hulp nodig? Dan kan de Sportdienst dit samen met jou overlopen. Vanaf woensdag 25 augustus kan je ook inschrijven, tijdens de kantooruren, aan de kassa van de Bevegemse Vijvers of bij de Sportdienst. Voor vragen, kan je terecht bij de Sportdienst op het nummer 09 364 53 20.

September = Maand van de Sportclub

Naast het stedelijk sportaanbod, zijn er in Zottegem ruim 30 sportclubs en meer dan 15 verschillende sporten die in clubverband kunnen beoefend worden. In september zet de Sportdienst graag de vele sportactiviteiten in de kijker tijdens de ‘Maand van de Sportclub’, een initiatief van Sport Vlaanderen waar ook onze Sportdienst van Zottegem met plezier aan deelneemt. Je kan in de maand september terecht bij verschillende Zottegemse sportclubs voor gratis proeflessen en ondersteuning. Benieuwd welke clubs in Zottegem deelnemen? Neem snel een kijkje op www.zottegem.be/maandvandesportclub.
 
We wensen iedereen een sportief najaar!