Speelpleinwerking coronazomer 2020

De speelpleinwerking voor deze zomer zal omwille van coronamaatregelen er enigszins anders uitzien. Onder het motto ‘Hou het veilig, maar plezant’, heeft de jeugddienst hard gewerkt aan een aangepast programma dat nog steeds laagdrempelig blijft en grenzeloos speelplezier voorop stelt. Op voorhand inschrijven en bubbels per leeftijdsgroep van maximum 50 kinderen zijn de belangrijkste aanpassingen. 

De laatste updates, praktische info en richtlijnen zijn steeds beschikbaar op www.jonginzottegem.be
 
Inschrijven is mogelijk via de webshop van stad Zottegem vanaf woensdag 10 juni om 8u voor kinderen uit Zottegem en vanaf woensdag 17 juni om 8u voor kinderen buiten Zottegem. 

Speelpleinbubbels

De veiligheidsraad besliste dat bubbels van maximum 50 deelnemers (kinderen, jongeren, animatoren) verplicht is. Op basis van aanwezigheden van vorig jaar, werden vier bubbels uitgewerkt: twee op het speelplein (bubbel kleuters & bubbel 6 tot 11 jarigen) en een derde bubbel (6 tot 11 jarigen) op Stedelijke Basisschool De Kleine Planeet. De vierde bubbel is voorzien voor de tieners in het jeugdcentrum De Muze (de tienerbubbel is tijdens een beperkte periode, zie verder).
 
Er wordt uiteraard rekening gehouden met broers en zussen die naar het speelplein komen. De jeuggdienst zal ervoor zorgen dat ouders hen niet op verschillende locaties dienen af te zetten. Binnen de bubbel is contact met elkaar mogelijk en moet je geen afstand houden. Alle kinderen zullen dus naar hartenlust mogen spelen en ravotten binnen hun bubbel.

Aan de ouders vragen we wel om de social distancing regels in acht te nemen. Zo is er geen extern bezoek mogelijk op de terreinen, en moeten ouders te voet hun kinderen afzetten en ophalen aan de ingang. 

Praktisch maatregelen: data, inschrijvingen en activiteiten

Het is belangrijk om te weten dat er verplicht met weekbubbels moet gewerkt worden. Breng je jouw kind maar 2 van de 5 dagen, dan bestaat de bubbel de andere dagen uit 49 personen, en neemt jouw kind één van de beperkte plaatsen in. Om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven naar het speelplein te komen is inschrijven op voorhand verplicht, en dat voor een volle week. Dit is jammer anders dan gewoonlijk maar alleen zo kunnen we vermijden dat er plaatsen verloren gaan

Omwille van de weekbubbels, zal de speelpleinwerking dit jaar doorgaan vanaf maandag 6 juli tot en met donderdag 27 augustus.
Inschrijven (per week) is verplicht en kan telkens tot en met de woensdagavond de week voordien via de webshop https://webshopzottegem.recreatex.be/.

Alle activiteiten zullen zoveel mogelijk in de buitenlucht plaatsvinden. Omwille van alle maatregelen en om ten alle tijden de bubbels te kunnen garanderen, worden een aantal activiteiten een jaartje uitgesteld waaronder de grabbelpas, de uitstappen en de taalkriebels. Ook enkele diensten zijn niet mogelijk wegens strikte hygiënische voorschriften: de warme maaltijden en het busvervoer worden deze zomer afgeschaft. De voor- en naopvang blijft wel mogelijk, weliswaar ook per bubbel. 

Speciaal programma voor tieners

Voor alle +12 jarigen werd een apart programma uitgewerkt binnen de tienerbubbel aan het jeugdcentrum De Muze. Op deze locatie is er twee weken speelpleinwerking én worden er drie cultuurkampen (max. 20 tieners) georganiseerd. De kampen zijn voor alle jongeren tussen 12 en 15 jaar. Eén week lang kunnen ze hun wildste fantasieën omzetten in tastbare kunstwerken. Voor alle tieneractiviteiten dient ook telkens op voorhand, per week, ingeschreven te worden.
  • Cultuurkamp STEAM - experimenteren en spelen met techniek: 6 tem 10 juli
  • Cultuurkamp UP CYCLING ART – experimenteren met natuur & recyclagematerialen: 6 tem 10 juli
  • Tienerspeelpleinwerking: 3 tem 7 augustus
  • Tienerspeelpleinwerking: 10 tem 14 augustus
  • Cultuurkamp GAMING – creëer je droomgame: 24 tem 28 augustus

Contactgegevens jeugddienst

Inschrijven is mogelijk via de webshop van stad Zottegem vanaf woensdag 10 juni om 8u voor kinderen uit Zottegem en vanaf woensdag 17 juni om 8u voor kinderen buiten Zottegem. 

Voor vragen of hulp bij inschrijving kan je ook steeds terecht bij de Jeugddienst: 
 
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory