Ronde Van Vlaanderen 2020

Op afstand zie je mee !

Op 18 oktober 2020 gaat de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen en mannen elite door. Ook Zottegem ligt andermaal op het parcours van Vlaanderens Mooiste. Helaas wordt de Ronde dit jaar geen groot volksfeest en zijn er geen randactiviteiten of Dorp van de Ronde in Zottegem. De epidemiologische situatie van het coronavirus noopt tot grote voorzichtigheid.

Organisator Flanders Classic doet daarenboven een oproep om de wedstrijd dit jaar niet langs het parcours te volgen, maar op TV of via de Sporza app. Koersdirecteur Wim Van Herreweghe zegt: "Alle kasseistroken en hellingen beschouwen we als een risicozone en dus een veiligheidszone van de hoogste prioriteit. Op deze zones van het parcours vragen we geen toeschouwers toe te laten, tenzij de lokale bewoners.”

Burgemeester De Potter geeft dan ook gevolg aan de oproep van Flanders Classic en heeft na advies van de Veiligheidscel beslist dat er een veiligheidszone type 1 wordt ingericht die zich uitstrekt als volgt:
  • Lippenhovestraat de volledige kasseistrook vanaf het kruispunt met de Lippenseweg
  • het Romeins Plein
  • de Paddestraat tot en met het kruispunt met de Ruddershovestraat. 
In deze veiligheidszone wordt geen publiek toegelaten. Bewoners kunnen de wedstrijd uiteraard aan hun deur bekijken. 

Ook de hellingen in de Vlaamse Ardennen worden verboden voor het publiek en stad Zottegem wil vermijden dat grote groepen supporters afzakken naar onze twee mooie kasseistroken. Normaal zijn we dolenthousiast dat supporters massaal de weg vinden naar onze stad en doen we er dan ook alles aan om Paddestraat en Lippenhovestraat te promoten. Deze editie van de Ronde Van Vlaanderen is evenwel totaal anders. Publiek in dikke rijen dicht op elkaar is iets wat nu echt niet kan. De gezondheid van eenieder primeert, vandaar deze beslissing die het algemeen belang vooropstelt. Waarschuwingsborden op de invalswegen zullen de bezoekers inlichten van de maatregel en de politie zal op de fiets en met de moto toezicht houden.

De organisatie roept gezien de huidige gezondheidstoestand in België op om de wedstrijd thuis te volgen. Daarom werd er ook beslist om geen parcoursinformatie vrij te geven.
 
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory