Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Mobibus houdt voor tweede keer halt in Zottegem

Mobibus houdt voor tweede keer halt in Zottegem


Verkeerseducatie voor leerlingen uit het buitengewoon onderwijs in Zottegem

De Mobibus is een project van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde in samenwerking met Stad Zottegem. Het is een doe-tentoonstelling over verkeerseducatie, specifiek gericht naar leerlingen uit het buitengewoon onderwijs. De Mobibus staat deze week op de parking Bevegemse Vijvers. Leerlingen van de Bernadetteschool in Grotenberge en de Sint-Franciscusschool in Velzeke brengen een bezoek, en gaan zo op een praktische en ervaringsgerichte manier aan de slag met verkeerseducatie.

De Mobibus is een rondreizende, interactieve tentoonstelling over mobiliteit en verkeersveiligheid, specifiek toegespitst op het buitengewoon onderwijs. Aan de hand van quizvragen en spelopdrachten maken de leerlingen kennis met thema’s zoals zichtbaarheid, gedrag en attitude in het verkeer en de risico’s van de dode hoek.

Aangezien er vanuit het buitengewoon onderwijs heel wat vraag was naar een specifiek initiatief om de verkeerslessen te ondersteunen, werd de Mobibus volledig afgestemd op leerlingen uit deze doelgroep, en wordt er rekening gehouden met hun specifieke behoeften. Voor leerlingen uit het buitengewoon onderwijs is het bovendien moeilijker om zelfstandig ervaring op te doen in het verkeer. Vaak worden zij onder begeleiding of met georganiseerd vervoer naar school gebracht. Daarom wordt ingezet op een educatieve aanpak die zo dicht mogelijk aansluit bij de leefwereld van de leerlingen. We nemen als stad met veel plezier voor de tweede keer deel aan dit waardevol project van de VSV.