Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Kunstendag voor Kinderen

Kunstendag voor Kinderen


De derde zondag van november strijkt in Vlaanderen de Kunstendag voor Kinderen neer. En ook in Zottegem wordt zondag 20 november een dag om met het hele gezin nieuwe dingen te leren kennen. Verspreid over verschillende locaties in Zottegem genieten kinderen van een ontdekkingstocht vol kunstbeleving. Het volledige programma vind je op Zottegem.be/kunstendag.

Het thema van de elfde editie is natuur en natuurtalenten. Dit jaar werd een programma uitgestippeld waar kinderen proeven van een echt kunstfeest. Bibliotheek Zottegem, CC Zoetegem, het Centrum voor Streekgeschiedenis en de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst zorgen samen voor een gevarieerd programma met theater, verhalen, een talentenfluisteraar, workshops, een wandelzoektocht …

 

Programma

Doorlopend van 11.00 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers in het Stadhuis op de Markt bij het Centrum voor Streekgeschiedenis, in de SABK of in het CC een plannetje ophalen voor een leuke wandelzoektocht. De echte speurneuzen gaan op ontdekking in Zottegem met een fotozoektocht vol raadsels en vragen.

In de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst worden takjes en papier omgetoverd tot gekke takfiguurtjes. Aan de Foyer ontpopt zich een echt pannenkoekenfeestje. Een talentenfluisteraar wacht er in haar caravan om samen met de kinderen op zoek te gaan naar hun talenten. De allerkleinsten (vanaf 2,5 jaar) genieten van een knotsgekke theatervoorstelling in CC Zoetegem. Een ijdele kalkoen, een geduldige slak en een walsende walvis betoveren bezoekers met hartverwarmende liedjes.

De samenwerking met alle diensten zorgt voor een gevarieerd programma voor jong en ouder. De Kunstendag is een geweldige dag om kinderen te laten proeven van kunst in de brede zin. De laatste jaren werd het eens te meer duidelijk hoeveel voldoening kinderen krijgen uit een creatieve bezigheid. Ik hoop dat we op 20 november massaal samen genieten met deze jonge, creatieve natuurtalenten!

Enkel voor de theatervoorstellingen dient op voorhand ingeschreven te worden. Alle info en inschrijven via Zottegem.be/kunstendag.

ik schrijf me in