Herfstsfeer in Zottegem centrum

6 okt 2021

Het Zottegems stadscentrum krijgt een sfeervolle herfstaankleding met twee prachtige pompoentorens. Stad Zottegem werkt hiervoor samen met De Pompoenhoeve uit Sint-Goriks-Oudenhove, die voor de torens hun diverse soorten pompoenen gebruiken, van klein tot werkelijk reuzegroot.
 
Net zoals vorig jaar zorgen we in de donkere herfstperiode voor een sfeervolle aankleding van het stadscentrum. Hiervoor werken we samen met Peter en Brenda van De Pompoenhoeve. Al jaren kan je bij hen terecht voor de mooiste pompoenen en sinds kort zelfs pompoenbier. Met hun indrukwekkende reuzepompoenen nemen ze ook deel aan kampioenschappen, onlangs haalden ze een bronzen medaille op het Belgisch kampioenschap met een pompoen van maar liefst 756 kg!

Het is vanzelfsprekend dat we voor de herfstversiering samenwerken met een lokale handelaar. De pompoentorens staan op de Heldenlaan en op de Markt. Ze tellen maar liefst 160 pompoenen van gemiddeld 10 kg per stuk, aangevuld met het pronkstuk: een reuzepompoen van 365 kg. Na een 6-tal weken zullen de pompoenen uit het straatbeeld verdwijnen maar we laten ze niet verloren gaan. Alle nog eetbare pompoenen gaan naar het WZC Egmont, waar medewerkers en vrijwilligers aan het snijden gaan zodat er lekkere pompoensoep kan van gemaakt worden. De soep zal geschonken worden aan een sociaal doel.
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory