Digitale dienstverlening Burgerzaken

Stad Zottegem zet voor alle dienstverlening waar mogelijk in op een digitaal aanbod, ook voor de dienst Burgerzaken. Inwoners kunnen op verschillende manieren terecht bij de dienst en zo steeds makkelijker attesten en aanvragen in orde brengen. De dienst burgerzaken werkt op afspraak en sinds deze week is het mogelijk om zelf een afspraak in te plannen via de online afspraken agenda. Ook via het elektronisch loket kunnen veel formulieren online aangevraagd worden zonder dat je hiervoor de deur uit moet. 

Een overzicht van alle dienstverlening en op welke manier inwoners hun documenten makkelijkst in orde kunnen brengen, is beschikbaar op www.zottegem.be/Burgerzaken

Nieuw: maak zelf een afspraak
Voor een bezoek aan de dienst Burgerzaken dient altijd eerst een afspraak gemaakt te worden. Dat kan nu online via de nieuwe afspraken agenda. Je kan zelf de gewenste datum en uur voor jouw specifieke aanvraag selecteren en een afspraak vastleggen. De afspraak maken gaat snel en heel eenvoudig. Zo kan je het bezoek op voorhand inplannen en worden wachtrijen vermeden. Nog een weetje: een Kids-ID kan terug aangevraagd worden (wegens de coronacrisis was dat tijdelijk niet mogelijk).
 
E-loket burgerzaken
Voor veel attesten en formulieren hoef je niet meer de deur uit en kan je heel makkelijk terecht op het elektronisch loket. Hier kan je de documenten zelf opvragen, en die onmiddellijk in jouw mailbox ontvangen, en dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7. Aanmelden voor het e-loket kan via een federaal token of met de elektronische identiteitskaart. Via deze weg kan nu ook een adreswijziging naar of binnen Zottegem in orde gebracht worden. 
 
Contactgegevens dienst burgerzaken
Is de gewenste afspraak niet beschikbaar, andere vragen of hulp nodig bij het maken van een afspraak? Dan is de dienst Burgerzaken uiteraard ook steeds telefonisch beschikbaar om inwoners bij te staan. Contact opnemen kan via het nummer 09 364 65 33, tijdens onderstaande openingsuren:
  • alle werkdagen van 9 tot 12 uur
  • woensdagnamiddag van 14 tot 16 uur
  • donderdagavond van 17 tot 19.30 uur
  • zaterdag van 9 tot 11.30 uur
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory