Dag van de Jeugdbeweging

23.10.2020 

Vandaag was het de nationale Dag van de Jeugdbeweging. Een feestdag waarop leden en leiding van alle jeugdbewegingen in uniform naar school of het werk gaan. Ook in Zottegem zetten we deze dag traditioneel onze lokale jeugdbewegingen graag in de kijker.

Echter, omwille van welbekende omstandigheden, is het dit jaar anders en konden we u niet uitnodigen voor de gebruikelijke activiteiten. Het jaarlijks ontbijt voor alle leden aan het station, de traktatie van spaghetti en de quiz 'De slimste vereniging van Zottegem' kunnen immers jammer genoeg niet doorgaan. Op initiatief van de jeugdraad werd gezocht naar corona-proof alternatieven om toch deze feestdag te vieren, maar dan anders. Alle leden kregen via de jeugdraad een festivalbandje van Dag van de Jeugdbeweging en de leiding ontving een mondmasker. Ook werd een quiz gemaakt en doorgestuurd naar alle jeugdverenigingen zodat iedereen deze toch kan spelen, in eigen bubbel.

Bovendien kan iedereen die in uniform naar school of het werk gaat en daar een leuke foto van post op sociale media met tag #jonginzottegem in de prijzen vallen.
 
Het stadsbestuur wil vandaag even stilstaan bij het harde werk van de Zottegemse jeugdbewegingen en hen bedanken voor hun vrijwillige inzet het hele jaar door. Dit jaar nog meer dan anders willen we hen in de bloemetjes zetten want ook in moeilijke omstandigheden staan zij er steeds voor de kinderen!

 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory