Home  /  Over Zottegem en haar bestuur  /  Publicaties  /  Nieuws  /  Cultuurkaravaan in Grotenberge

18 jun 2024

Cultuurkaravaan in Grotenberge


Waar de Cultuurkaravaan halthoudt, daar wordt het dorp voor één dag op culturele stelten gezet, voor alle leeftijden en helemaal gratis. Deze editie wordt haltgehouden in Grotenberge, in het prachtige park van Breivelde en de Parkstraat! Alle info via zottegem.be/cultuurkaravaan.

Cultuur wordt in de schijnwerpers gezet op zondag 30 juni in Grotenberge. Dit jaar pakt het gratis cultuurfeest opnieuw uit met een feestelijk programma voor alle leeftijden. De Cultuurkaravaan wordt op gang getrapt met een spetterende opening, na een gezellige dorpstoast en overheerlijke ruilpicknick worden bezoekers uitgenodigd voor tal van activiteiten. Zottegem barst van het culturele erfgoed. De Cultuurkaravaan zorgt elk jaar voor een ongelofelijk feest en brengt heel wat bezoekers op de been. Dit jaar zorgen we samen met Feestcomité Grotenberge voor een hopelijk zonovergoten weekend vol activiteiten en een geweldige kermis. We strijken neer in de Parkstraat en het Park van Breivelde, een unieke locatie dat gegarandeerd een prachtig kader biedt! Ik ben er zeker van dat het de ideale start van de zomervakantie is voor zowel jong als iets ouder.

Van circustent tot slagerskraam

Vanaf 13 uur start een namiddag vol (straat)theater, circus, animaties, muziek en spel. Bezoekers stappen bijvoorbeeld binnen in een ouderwets slagerskraam vol humoristisch theater, weliswaar zonder vlees maar met overheerlijke barbiepaté in de aanbieding! Naast een rijdende circustent, een sprookjesachtige kijkdoos vol duiven en een gillende keukenprins, kunnen bezoekers ook niet blijven stilstaan door een gigantische, dansende reus. Ook de randactiviteiten zijn niet mis: een geweldige zeepglijbaan, circusinitiatie, reuze gezelschapsspelen, springkastelen en een betoverende verhalenzoektocht!

Kermis Grotenberge

Het is feestweekend in Grotenberge, want het Feestcomité organiseert ook allerhande activiteiten. Bezoekers maken zich op voor een rommelmarkt, aperitiefconcert, Berlindis worp en zoveel meer. De stad slaat de handen in elkaar met een geëngageerde groep inwoners, dat zorgt gegarandeerd voor ambiance in Grotenberge!

De rommelmarkt vindt plaats op zondag 30 juni van 7 tot 17 uur in de Parkstraat. Inschrijven gebeurt online via www.feestcomitegrotenberge.be of telefonisch via 0496 83 67 33.

Praktisch

Datum: Zondag 30 juni
Uur: Dorpstoast en ruilpicknick vanaf 12 uur, activiteiten starten om 13 uur
Locatie: Parkstraat en Park van Breivelde

Alle info over via zottegem.be/cultuurkaravaan.