Bosgolf in het speelbos Zotte Jungle

Wat is dat eigenlijk, bosgolf?
Net zoals bij het golfen, moet je met een golfstok alle ballen in het putje krijgen, in zo weinig mogelijk slagen. In het bos worden deze putjes grote putten en krijg je een dikkere stok, met een klomp aan. De putten zijn over heel het speelbos verspreid waardoor het net iets moeilijker wordt. Een tak die in de weg ligt, een boom waar je rond moet spelen, … een spel voor jongens en meisjes die goed kunnen mikken!

Hoe spelen? 
De regels zijn eenvoudig. Het spel begint met het slaan van de bal richting de nummerbordjes. Start bij nummer 1 aan de ingang van het speelbos. Wie begint, kan je met een blad-steen-schaar afspreken. Indien team 1 is begonnen, mag team 2 altijd meteen daarna slaan en omgekeerd. Er zijn 10 verschillende putten of ‘holes’, die allemaal aangeduid zijn met nummerbordjes. Hole per hole probeer je de bal in de put te slaan. Daarbij tel je ook het aantal slagen die je nodig hebt om de bal in de hole te krijgen. Hoe minder je moet slaan, hoe beter. Via deze link www.jonginzottegem.be/spelen/bosgolf kan je het scorebord downloaden en printen, handig om mee te nemen naar het speelbos!

Je kan bosgolf alleen spelen, of zelfs met zoveel als 25 kinderen, als je in groepjes speelt. Als je met minstens twee bent, kan je er een wedstrijdje van maken, door te tellen welke ploeg het minst slagen nodig had om de bal in elke hole te krijgen. In plaats van te golven, kan je dit spel ook met een kleine voetbal spelen. Hierbij mag je dan je voeten gebruiken om de bal in de holes te schoppen. Dit speel je dus op dezelfde manier als bosgolf, maar dan met je voeten, voor de Messi’s en Ronaldo’s onder ons. Aan het begin van het speelbos staat aangegeven waar het circuit begint. Dit circuit begeeft zich in het speelbos.

Praktisch info
Je kan het nodige materiaal uitlenen bij de jeugddienst (Beislovenstraat 4): 16 golfstokken met bijhorende ballen en scorebord, er zijn vier stokken van elke kleur (groen, geel, blauw en rood). Of je kan 4 bosgolfstokken, bal en scorebord uitlenen aan de balie van de sportdienst (Bevegemse vijvers 1). Materiaal ontlenen is volledig gratis mits het afgeven van je pas ter waarborg. 

  • Leeftijd: voor alle leeftijden met je gezins- of vriendenbubbel.
  • Locatie: Speelbos Zotte Jungle, Bevegemsevijvers, start aan het inkombord achteraan de fuifzaal.
 
 
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory