Bebloemingsactie 2020: zet jij ook de bloemetjes buiten?

Met de bebloemingsactie mogen de inwoners van Zottegem letterlijk de bloemetjes buitenzetten. Al dertig jaar stimuleert het stadsbestuur, in samenwerking met de Stedelijke Middenstandsraad, de Zottegemnaren tot een bebloemingsactie om hun stad op te fleuren.

Deze actie vindt veel weerklank vindt bij de Zottegemnaren. Het geeft kleur aan de buurt en het zorgt voor zuurstof in de straten. Ook voor de toevallige passant in de straat is dit een leuke actie, want enkel de bloemen in de voortuin, op de voorgevel of bloembakken komen in aanmerking. Zo kan iedereen genieten van een mooi bloementapijt.  Met de bebloemingsactie wil stad Zottegem vooral zijn appreciatie en waardering uitdrukken voor de Zottegemnaren die extra hun best doen om Zottegem aantrekkelijk en kleurrijk te maken.
 
Het bebloemingsinitiatief is dit jaar aan zijn 30ste editie toe en vormde de aanleiding om het reglement en de prijzenpot op te fleuren. Voor de 30ste editie ligt het accent op de ‘fleurigste voortuin/geveltuin/gevel’. De eerste 20 geselecteerden ontvangen een waardebon bij een Zottegemse bloemen of planten klein handelszaak conform volgende verdeling:
  • Winnaar: bon twv € 100 
  • Geselecteerden 2-5: bon twv € 75 
  • Geselecteerden 6-10: bon twv € 50
  • Geselecteerden 11-20: bon twv € 25

Deelnemen aan de bebloemingsactie 2020

Is je voortuin of geveltuin een oase van fleurige bloemen of staan er kleurrijke bloembakken op uw vensterbank, neem dan zeker deel aan deze actie. Jouw deelname indienen kan tot zondag 24 mei 2020 bij dienst toerisme (Markt 1) of via email naar toerisme@zottegem.be.  Tijdens de zomer komt een jury 2x langs om de fleurigste resultaten te beoordelen (in juni en in augustus). Zij houden rekening met diverse criteria waaronder kleur, verzorging (onderhoud) en bijenvriendelijkheid.
 
Download hier het reglement
 Contactgegevens

Stad Zottegem
Gustaaf Schockaertstraat 7
9620 Zottegem
09 364 65 00
Btw BE 0207 444 990
Contacteer ons


© Stad Zottegem - Alle Rechten Voorbehouden - Powered by The eForum Factory